Burun estetiği sonrasında grip olursak ne yapmalıyız?

Burun estetiği sonrasında grip olursak ne yapmalıyız?

Burun estetik ameliyatı sonrası hastalar çok daha hassas bir dönem içerisine girerler. Burun yapısının hızla iyileşebilmesi ve dışarıdan gelebilecek olumsuz etkenlere karşı korunması açısından daha dikkatli olunması gerekir. Bu anlamda hastalarımın en büyük korkusu, burun estetiği sonrası grip olmak hakkındadır. Böyle bir durum karşısında ne yapılması gerektiği ve ilaç kullanımı merak edilir. Doktorların da hastalarına grip konusunda en iyi şekilde yardımcı olması beklenir.

Burun estetiğinden sonra grip olmak, diğer kişilere göre daha zor bir durumdur. Çünkü ameliyattan dolayı oluşan akıntı ve kanamaların üzerine bir de grip akıntısı olması iyileşmeyi geciktirebilir. Bununla birlikte sürekli hapşırmak da söz konusudur. Bu nedenle doktorların önereceği ilaçlar kullanılabilir. Kesinlikle hiçbir hasta grip olduğunda her zaman kullandığı ilacı almamalıdır. Burun ameliyatından dolayı grip için daha farklı ilaç ve takviyeler gerekebilir. Kimi ilaçlar kanamayı arttırmaktadır. Bunun engellenmesi için grip esnasında mutlaka burun estetiğini yapan doktor ile görüşülmelidir. Grip virüsünden dolayı hastalar enfeksiyon kapmaya da daha meyilli olacaktır. Ayrıca burun bölgesinin temiz tutulması konusunda da dikkatli olunması en iyisidir. Sürekli temizlemek gereklidir ancak burun bölgesini tahriş etmeden steril malzemeler ile bunu yapmak en doğru olan seçenektir.

Burun estetiği olan hastaların grip konusunda dikkatli olması ve gribe neden olabilecek etkenlerden uzak durması gerekmektedir. Sadece doktor talimat ve önerilerine göre hareket edildiği sürece grip etkisinden korunmak mümkün olacaktır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2013-2015 yılları arasında mecburi hizmetini gerçekleştirdikten sonra hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için devletteki görevinden istifa ederek özel sektörde görevine devam etmiş olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, ihtisası boyunca özellikle estetik burun cerrahisi, horlama ve uyku apnesi tedavisi, çocuk kulak burun boğaz hastalıkları ve boyun cerrahisi konularında kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, uzmanlık eğitimi sonrasında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki mecburi hizmeti esnasında ...

Etiketler
Burun estetiği sonrası
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube