Doktorsitesi.com

Burun Estetiği Sonrası Nefes Alma Problemi ve Ses Tonu Değişimi

Op. Dr. Önder Akdeniz
Op. Dr. Önder Akdeniz
13 Nisan 20161097 görüntülenme
Randevu Al
Burun Estetiği Sonrası Nefes Alma Problemi ve Ses Tonu Değişimi

Bazı burun şekil bozuklukları direkt olarak burnun fonksiyonunu etkilemektedir. Buradan yola çıkarak şöyle söyleyebiliriz: Bazı burun şeklindeki düzeltici manevralar sizin nefes alma problemlerinizi de düzeltebilir. Bunu en çok deviye yani eğri burunlarda görürüz. Burunu orta hatta getirince tüm hava yolu birden açılabilir. Bunun kışındaki konka ve septum problemlerinde aynı anda müdahale edilebilmektedir. Burun estetiği ile yakından ilgilenen bunu ön planda tutan bir cerrah olarak burun kemiği eğriliği, konka problemlerine de aynı seansta müdahale ediyorum. Sinüzit ve burun poliplerini de buna dâhil edebiliriz.

SES TONU DEĞİŞİR

Bir rinoplastide kişinin nefes alma problem var ise ameliyat önceki ses tonunun kendi doğal ses tonu olduğunu düşünmemek lazım. Ameliyat sonrası burunun hava pasajı değişecek ise bu havanın işleyeceği ses tonunda da değişim olacaktır. Bu değişimin boyutu elbette burnunuzun ameliyat öncesi ne kadar solunum problem içerdiği ile ilişkilidir. Konuşurken burnunuzu tıkayarak ses tonundaki değişiminizi gözlemleyebilirsiniz. Eğer ameliyat öncesi solunum sıkıntınız yok ise ameliyat sırasında da solunum sıkıntısı oluşmaması için önlem alındı ise ses tonunuz korunmuş olacaktır. Elbette ince bir ayrıntı daha var bu konuda. Ameliyat sonrası aldığınız nefes bile gelişebilirken ses tonunuz yine de değişebilir, çünkü olay sadece havanın bol olması değil, o havanın burundan geçerken sürtündüğü ve çarptığı diğer yapılar da önemlidir. Sonuçta hedeflenen nedir iyi bir rinoplasti sonrası kişi hem güzel görünmeli, hem iyi nefes almalı, hem iyi koklamalı hem de sesinin rengi iyileşmelidir.

Yazar Hakkında

Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder AKDENİZ, 1972 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ankara’da bitirmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1996-2000 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır