Doktorsitesi.com

Burun Estetiği İle Nefes Alma Sorunları Düzeltilebilir Mi?

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
13 Eylül 201796 görüntülenme
Randevu Al
Burun Estetiği İle Nefes Alma Sorunları Düzeltilebilir Mi?

Burun şeklinin düzeltilmesi ve kemik ile et alımının uygulanması amacı ile yapılan burun estetiği, birçok hasta tarafından nefes alma sorunları için de tercih edilmektedir. Burun estetiği nefes alma sorunlarını düzeltir mi diye soran hastalarıma da bunun mümkün olduğunu tedavi öncesi açıklıyorum. Tıptaki adı ile septorinoplasti uygulaması sayesinde, hem burun şeklinin düzeltilmesi hem de nefes alma zorluğu yaratan septumun ortadan kaldırılması mümkündür.

Burun nefes alma problemi, bir estetik değil sağlık sorunudur. Bu nedenle estetikten daha önce ele alınması gereken bir konudur. Burun ameliyatı esnasında öncelikle burun şeklinin belirlendiği gibi düzeltilmesi sağlanır. Daha sonra operasyon devam ederken nefes almaya engel olan septumlar burun bölgesinden çıkarılır. Daha sonra yeniden yeni burun şeklinin düzgün kalıp kalmadığı kontrol edilir. Bununla birlikte burun estetiğinde nefes alma sorunları hastalarım tarafından en çok sorulan konulardan birisidir. Ameliyat sonrası rahat nefes alamama durumu normaldir ve bir hafta içerisinde geçecektir. Ameliyatın doğru şekilde yapılması sonucunda bu durum sadece bir ameliyat etkisi olarak ele alınmalıdır. Kendi ameliyatlarımın içerisinde septorinoplasti sonrası burun tıkanıklığı konusunda hastalarım için ilaç ve egzersiz takviyeleri sağlayarak iyileşme sürecini kısaltıyorum.

Doğru teknikler ile hem burun estetiği yaptırmak hem de nefes alma sorunlarına aynı anda çözüm bulmak mümkündür

Etiketler

Nefes alma bozukluğuRinoplasti ameliyatıRinoplastiBurun estetiği

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır