Burun estetiği ameliyatından sonra tamponlar olacak mı?

Burun estetiği ameliyatından sonra tamponlar olacak mı?

Önceleri gazlı bezler burun tamponu olarak kullanılıyordu.Bezli tamponların çıkma işlemi çok ağrılı olduğundan ameliyat olan her hasta ameliyat olacak hastaya bu durumu anlattığından hastalar arasında  müthiş bir tampon alınma korkusu yerleşmiştir.
Ameliyat sonrası koltuğa oturan hastaların yüzünde bir korku ve dillerinde "çok ağrıyacak mı doktor bey " sözü devamlı bulunur.
Sonraki dönemlerde burun içinde şişen süngerimsi tamponlar kullanılmaya başlanmıştır. Bu tamponlar bez tamponlar kadar ağrılı olmasada, nefes almayı engellediğinden ve yanlara baskı yaptığından hastalar ağrı hissetmektedirler. Ayrıca kuruyup burun içine yapıştığından çıkarken de ağrı yapmaktadır.
Ben genelde tampon kullanmıyorum. Kemik yapısı zayıf olanlarda oluklu silikonlar kullanıyorum. Böylece hastalar ameliyat sonrası bir baskı ağrı hissetmiyorlar. Birde silikon kullandığımız hastalarımız ameliyat sonrası silikon çıkarken herhangi bir ağrı hissetmiyorlar.
Şu konuyu unutmayalım : Tampon kullanmasak bile hastalarda burun akıntısı ve kan sızıntıları burun içinde kuruduğundan ameliyat sonrası hastalar burun tıkanıklığı yaşıyorlar.
Bunun içinde akıntının kurumaması için ameliyat sonrası kullanması için krem ve spreyler veriyoruz.

GÜZEL BURUN NE DEMEK, DOĞAL BURUN NE DEMEK?
Her hastamın kendine göre güzel dediği kendisine abartılı gelmeyen ve yine kendisine göre yapmışken belirgin değişiklik olsun dediği her burun doğal bir burun demektir.

BURUN ESTETİĞİNDE SKORLAMA NEDİR?
Hastalarımla görüşmede birinci amacım hastalarımızın güzellik anlayışını ölçebilmek. Bunun içinde Harvard üniversitesinde bulunduğumun dönemde öğrendiğim skorlama yöntemini uyguluyorum. Bu skorlama sayesinde ameliyat sonrası hastamızın nasıl bir burna sahip olabileceğini kendisine göstermiş oluyoruz.

BURNUNU BEĞENDİĞİM ÜNLÜNÜN BURNU BENİM YÜZÜME UYGUN OLUR MU?
Maalesef birebir aynısının olması mümkün değil. Çünkü yüzde estetiğini sağlayan bazı çizgiler (kaş arası, her iki elmacık kemik mesafesi, kaş-burun ucu çizgisi vs.) yüz analizini oluşturur. Ve bu çizgiler herkeste farklı olduğundan resimdeki güzel bir burunu copy/paste yöntemi ile kesip sizin yüzünüzdeki buruna yapıştırdığınızda çok farklı beğenmediğimiz bir burun ortaya çıkabilir

HOTOSHOPLA BURUN DÜZELTMESİ YAPMAK TAMAMEN YANLIŞ MIDIR?
Hayır, tamamen yanlış değildir. Gösterilen resimlerin aynısı olmasa bile (belki ondan daha güzel olacaktır) kişinin nasıl bir burun estetiği istediğini (güzel burun ne demek) anlamak açısından önem arz eder

AMELİYAT SONRASI OLUŞACAK BURNUM NASIL OLACAK?

Ameliyat sonrası oluşacak burun tasarımı; ilk muayene de kişinin cilt ve burun yapısına göre ortaya çıkacak sonuç %100 kesin olmasa da aşağı yukarı sonuç hakkında hastayı bilgilendiriyorum.

BURUN AMELİYATI SONRASI AĞRIM OLUR MU?
Burun estetiği ameliyatından sonra halk arasında bilinenin aksine ciddi bir ağrı olmaz. Ağrı kesici haplar hem şişliğin azalmasına hem de minimal ağrının geçmesine katkıda bulunur.

BURUN TIKANIKLIĞI VE BURUN ESTETİĞİ AMELİYATINI DA AYNI ANDA OLMAK MÜMKÜN MÜ?
Burun estetiği ile beraber nefes alma problemlerini de düzeltmeye yönelik ameliyatlar aynı esnada yapılabilir. Böylece hem estetik güzel bir burun hem de nefes alma sorunları giderilmiş olur.

EN ÇOK SORULAN SORU AMELİYAT FİYATLARININ NE KADAR OLDUĞUDUR?
Ameliyat fiyatları ameliyatın yapılacağı hastaneye ve burun ameliyatının ilk mi ikinci bir ameliyat olup olmadığına göre değişmektedir.

ESTETİK AMELİYAT MUTLAKA YAPILMALI MIDIR?
Yapısal olarak gelişen ve hastanın psikolojisini etkilemeyen şekil bozuklukları, eğer burun tıkanıklığı gibi bir şikâyette yapmıyorsa düzeltilmesi gerekmez. Ancak hastada burnu ile ilgili olumsuz düşünceler varsa bu durum hastanın sosyal durumunu etkiler. Ayrıca burun içinde de problem varsa bu düzeltilirken dıştaki şekil bozukluğu da düzeltilebilir. Genel olarak estetik ameliyatın yapılması hastanın tercihine bağlıdır.

BURUN ESTETİĞİ İÇİN İDEAL YAŞ NEDİR?
Burun estetiği ameliyatı için en iyi sonuç alınacak yaş 17-30 yaş arasındadır. Ancak 60 yaşında dahi ameliyat olan hastalar vardır.

ŞEKER HASTALARI BURUN AMELİYATI OLABİLİR Mİ?
Şeker hastası olan bir kişinin şeker seviyesi yüksekliğinin durumuna göre kontrol altına alınması halinde burun estetiği ameliyatı ve diğer tüm estetik ameliyatlarını olabilir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ömer Faik Sağun

Yrd.Doç.Dr Ömer Faik SAĞUN 1970 yılında Rize'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı üniversitenin Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda yapmış ve 1997 yılında da Kulak Burun Boğaz Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2001- 2005 yılları arası kendi kliniği'nde,2005 yılında Türkiye’nin ilk Kulak / Burun / Boğaz hastanesi Bosphorus Anatomica'yı İstanbul Altunizade'de kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 2011 yılından itibaren Türkiye'nin yurtdışında açılan ilk Kulak / Burun / Boğaz ve Estetik Hastanesi Istanbul Ent & Aesthetic Center'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 2013 yılından itibaren özel hastanelerin Kulak / Burun / Boğaz ve Esteti ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Doç. Dr. Ömer Faik Sağun
Doç. Dr. Ömer Faik Sağun
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube