Burun estetiği ameliyatı öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Burun estetiği ameliyatı öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Her ameliyatta olduğu gibi burun estetiği ameliyatının öncesinde de kesinlikle dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu hususlar ameliyatın sağlıklı ve istenilen koşulda geçmesine yardımcı olacağı gibi ameliyat sonrasına da yardımcı olacaktır.

Doktorunuz olarak ameliyat öncesi hasta ile uzun bir görüşme yaparız. Bu görüşmede hastamızın burnunun fotoğraflama çalışmalarını yaparak şuan ki burnunda yaşadığı sıkıntıları görüşür, ameliyat sonrası nasıl bir buruna sahip olmak istediği konusunda fikir alışverişinde bulunuruz.

Ameliyat öncesi görüşmelerin bir önemli ayağı ise hastamızı ameliyat psikolojisinden uzak tutmaktır. Tüm hastalarımızı kafasında ki tüm sorulara cevap bulmuş, rahat ve özgüvene sahip olarak ameliyata almak isteriz. Hastanın ameliyat kararını vermemizde en büyük etken kişinin ameliyata psikolojik olarak hazır olması ve ne istediğini biliyor olmasıdır. Hastanın psikolojik olarak yeni görüntü için kendisini hazırlaması gerekir.

Ayrıca günlük hayatta kullandığı ilaçlar, sağlık problemleri gibi kriterler de ameliyat öncesi önemli verilerdir.

Burun Estetik Ameliyatı Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Sigara ve Alkol Kullanımı : Ameliyat öncesi her ikisi de kesilmelidir. Özellikle ameliyattan bir hafta önce kesilen alkol ve sigara ameliyatın çok daha sağlıklı geçmesine, ve kolay iyileşmesine yardımcı olur. Ameliyat sonrasında da 2 hafta boyunca alkol ve sigaradan uzak durmak yaraların iyileşmesi için önemlidir.

İlaç Kullanımı : Ameliyattan 10 gün önce aspirin ve buna benzer ilaçlar ile kan sulandırıcı tüm ilaçların kullanımı kesilmelidir. Bu tarz ilaçlar kanama problemi yaratır.

Bitki Çayları ve Multi Vitamin Kullanımı : Bunlar tamamen kanı sulandıran içeceklerdir. Bunların ameliyattan en az bir hafta önce kullanımı durdurulmalıdır.Ameliyat sonrası kanama riskini dikkate almanızda yarar vardır.

Ameliyat tarihiniz regl döneminize denk gelmemelidir : Aşırı kan kaybı sağlık problemlerine neden olabilir. Adet kanamasının başlamasından günler öncesi veya günler sonrasına ameliyat tarihinizi belirlemenizde fayda var.Ödem ve şişlik yapabilir.

Müdahale gecesi sıvı ve gıda almayı kesiniz : Cerrahi müdahaleden bir gün önce gece 24:00’ten sonra su dahil hiçbir katı ve sıvı gıda almamalısınız.

Grip ve nezle şikayetleri ameliyatı öteler : Ameliyat öncesi gözlemlenen grip, nezle, soğuk algınlığı rahatsızlıkları ameliyatınızı öteleyecektir. Bundan dolayı ameliyat önce soğuk algınlığına karşı dikkatli olmanızda yarar var.

Ameliyat sonrası için kıyafet seçimi : Ameliyat sonrası için rahat giyilip çıkarılabilecek, burun ve çevresine takılmayacak, geniş boğazlı giyecekleri yanınızda bulundurun

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ercan Aydın

Op. Dr. Ercan AYDIN 1977 yılında Almanya’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise ;2004-2009 yılları arasında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi süresince özellikle burun cerrahisi ve horlama üzerine birçok ameliyat gerçekleştirmiş olup ;tezini de yine horlama cerrahisi üzerine hazırlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrası mecburi hizmet yükümlülüğünü 2009-2010 yılları arasında Erzurum Hınıs Devlet Hastanesi'nde Başhekim olarak yerine getirmiş olan Op. Dr. Ercan AYDIN Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi ve Özel İnegöl Medice Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına şu anda Özel Cihangir Hastanesinde ...

Etiketler
Burun estetik ameliyatlar
Op. Dr. Ercan Aydın
Op. Dr. Ercan Aydın
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube