BURUN CERRAHİSİ AÇISINDAN HASTA HEKİM İLİŞKİSİ

Op. Dr. Cevdet Murat Akagün
Op. Dr. Cevdet Murat Akagün
29 Temmuz 2016108 görüntülenme
Randevu Al
BURUN CERRAHİSİ AÇISINDAN HASTA HEKİM İLİŞKİSİ

Burun cerrahisi hem hekim hemde hasta açısından uzun ve de meşekkatli bir sürectir. Hastanın hekim ile karşılaştığında oluşan samimi ilişki bu sürecin başlangıcı olacaktır. Hekimin hastasına yani burun cerrahisine karar vermiş hastasına yeterince zaman ayırması, hastayı dinlemesi, hastasının beklentilerinin neler olduğunu anlamaya çalışması ve tabiki hastanında hekimi bir o denli dikkatlice dinlemeli ve karşılıklı bir ilişki kurulmaya çalışılmalıdır.

Her iki tarafın birbiriyle olan uyumu; nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağı, hastanın beklentilerinin seçilen cerrah tarafından ne denli karşılanıp karşılanamayacağı direkt ve açık olarak konuşulmalı gerçekler ortaya konmalıdır. Özellikle bu revizyon cerrahisi açısından daha bir önem arzetmektedir. Hastanın beklentilerinin cerrah tarafından minimale indirilmesi cerrahı yapılacak cerrahi sonrasında rahatlatabileceği gibi. Hastanın beklentilerinin düşük tutulmasıda hastanın daha mutlu ve daha uyumlu olarak bu süreci atlatmasını sağlayacaktır. Eger hasta hekim ilişkisi her iki taraf içinde kurulamıyorsa yada hastanın beklentilericerrahın verebileceklerini aşıyorsa bu cerrahiye baştan karar vermemek daha doğru olacaktır ve sonrasında hasta bu ilişkiyi daha kolay kurabileceği bir cerrah arayışına girmesi her iki taraf içinde daha uygun ve verimli olacaktır.

Etiketler

Burun estetiği konusunda merak edilenlerBurun estetiği ameliyatında (rinoplasti) hangi yöntem?Burun estetiği fiyatıBurun estetiği sonrası nefes almada zorlanmaBurun cerrahisiBurun estetiği ameliyatlarının maliyeti ne kadardırBurun cerrahisi nasıl olur

Yazar Hakkında

Op. Dr. Cevdet Murat Akagün

Op. Dr. Cevdet Murat Akagün

Op. Dr. Cevdet Murat AKAGÜN, 1974 yılında Gümüşhane'de doğmuştur. 1992 yılında Gümüşhane Anadolu Lisesi'nden mezun olarak lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. 1994 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini 2000 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 - 2002 yılları arasında ise yine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda Erişkin Psikiyatrisi bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır