Boyun egzersizleri

Boyun egzersizleri

İlk fotoğraftaki gibi boynunuz düz olarak durun,daha sonra çenenizi yavaşça öne doğru kaydırın ve bu pozisyonda 5 saniye durun. Daha sonra ilk pozisyona geri dönün.Sırtınıza hiç eğim vermeden yukarıya doğru bakacak şekilde başınızı arkaya doğru yatırın.

Karşıya bakar pozisyonda durun, başınızı yavaşça sola doğru yatırın 5 saniye bu pozisyonda tutun daha sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Ardından başınızı yavaşça sağa doğru yatırın, 5 saniye bu pozisyonda tutun daha sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Bunları 10’ar kez yapın. Bu egzersiz özellikle çalışırken başını uzun süre ayni pozisyonda tutmak zorunda kalanlar için oldukça faydalıdır. Bu egzersizi boyun ağrısını engellemek için çalışırken her saat başı yapın.

Karşıya bakar pozisyonda durun başınızı yavaşça sola doğru çevirin ve 10 saniye bu şekilde durun, daha sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Ayni şekilde başınızı yavaşça sağ tarafa çevirin, 10 saniye o şekilde durun daha sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Bunları 10’ar kez yapın. Bu egzersiz özellikle çalışırken başını uzun süre ayni pozisyonda tutmak zorunda kalanlar için oldukça faydalıdır. Bu egzersizi boyun ağrısını engellemek için çalışırken her saat başı yapın.

Karşıya bakar pozisyonda durun, çenenizi yavaşça göğsünüze doğru eğin, bu pozisyonda 5 saniye durun. Daha sonra ilk pozisyona geri dönün. Bunları 10’ar kez yapın. Bu egzersiz özellikle çalışırken başını uzun süre ayni pozisyonda tutmak zorunda kalanlar için oldukça faydalıdır. Bu egzersizi boyun ağrısını engellemek için çalışırken her saat başı yapın.

Karşıya bakar pozisyonda durun, her iki omzunuzu yavaşça yukarıya doğru kaldırın , bu pozisyonda 5 saniye durun. Daha sonra ilk pozisyona geri dönün. Bunları 10’ar kez yapın.Bu egzersiz özellikle çalışırken başını uzun süre ayni pozisyonda tutmak zorunda kalanlar için oldukça faydalıdır. Bu egzersizi boyun ağrısını engellemek için çalışırken her saat başı yapın.

Dik pozisyonda dururken ellerinizi başınızın üstünde birleştirin. Yavaşça sağ yanınıza doğru eğilin, bu şekilde 10 saniye durun, daha sonra doğrulun ve durun. Ayni şekilde sol tarafa doğru da hareketi tekrarlayın. Bunu 10 kez tekrarlayın.

Kollarınız yana açılmış ve gergin pozisyonda durun. 10 saniye boyunca kollarınızla küçük daireler çizin. Bunları 10’ar kez yapın.

Eğer tenis ve benzeri rotasyon gerektiren sporlar yapıyor iseniz bu hareketi oynamaya başlamadan önce 5 dakika yapın. Şekildeki gibi golf sopası yada benzeri bir malzemeyi iki ucundan tutarak omuzlarınızın üzerine yerleştirin, ayaklarınızı hiç hareket ettirmeden omuzlarınızı sağa sola doğru çevirin.
 
Op. Dr. Suat BOYACI

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Suat Boyacı

Op. Dr. Suat BOYACI, 15 Mayıs 1968 tarihinde Manisa - Turgutlu'da doğmuştur. Lise öğrenimini 1985 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1992-1998 yılları arasında yine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında 1998-2002 yılları arasında S.B İnegöl Devlet Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Suat BOYACI, bu kurumdaki görevi esnasında Başhekimlik, Başhekim yardımcılığı, satın alma komisyon başkanlığı ve ameliyathane sorumluluğu gibi görevlerde bulunmuştur. 2002-2006 yılları arasında ise Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmış olan Dr. BOYACI, mesleki çalışmalarına 2006 yılından beri Acıbad ...

Etiketler
Boyundaki gevşeme
Op. Dr. Suat Boyacı
Op. Dr. Suat Boyacı
Bursa - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube