Botoxun Diş Sıkmada Kullanımı

Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN
Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN
29 Kasım 201992 görüntülenme
Randevu Al
Botoxun Diş Sıkmada Kullanımı

Botoxun, kullanıma hazır hale gelmiş şişesinin içerisinde bir çeşit bakterinin toksini bulunmaktadır. Hastaya enjekte edildiğinde sinir ve kas sistemine etki ederek kaslardaki kasılma fonksiyonunu geçici olarak durdurur. Bu sayede tıp alanında birçok hastalıkta kullanılabilmektedir. Diş hekimliğinin; ağız, diş ve çene cerrahisi alanında, dişlerini çok sıkan hastalarda uygulama alanı doğmuştur. Diş sıkma, birçok insanda görülür. Çene ekleminde ve dişlerde kalıcı hasarlar meydana gelmesine neden olur. Çiğneme fonksiyonunu güçlü bir çene kası olan masseter kasıyla yaparız. Geceleri diş sıkan hastalarda bu kas fazla çalışır. Çene, baş ve boyunda ağrılar ve bu kasta büyümeler kaçınılmaz olur. Normalden fazla çalıştırılan bu kası durdurabilmek için botox kullanılır. Kas içine oldukça ince enjektörlerle verilir. 10 gün içinde etkisini gösterir. Kasta küçülme başlar ve güçlü bir diş sıkma olmaz, tabi yemek yerken de çiğneme fonksiyonu kısıtlanmaz. Baş, boyun, çene eklemi ve hatta diş ağrıları azalmaya başlar. 6 ayda bir düzenli yapıldığında ağrılar neredeyse tamamen geçer.

Etiketler

BotoksBotoxDiş sıkmaDiş hekimiçene eklem hastalıkları

Yazar Hakkında

Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN

Dr. Dt. Seda Deniz KALKAN

27 Ağustos 1983 yılında Trabzon'da doğdum. İlkokul öğrenimimi Trabzon’un Of ilçesinde, ortaokul öğrenimimi Trabzon Kanuni Anadolu Lisesinde ve lise öğrenimimi Ankara Atatürk Lisesinde tamamladım. 2008'de Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldum. Uzmanlığımı ve doktoramı Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bölümünde tamamladım. Uzmanlık ve doktora sürecinde; dental implantlar, botox, çenelerdeki kistlerin ve patolojiler, gömülü dişler, ağız hastalıkları ve tüm çene cerrahilerini içeren alanlarda uzmanlık üzerinde eğitim aldım.
 "Yarı gömülü yirmi yaş dişlerinde çekim öncesi ve çekim sonrası c-reaktif protein seviyelerinin karşılaştırılması" adlı tezimi Doktora eğitimimde tamamladım. Uzmanlığım sırasında ve sonrasında ulusal ve uluslararası birçok bilimsel kongreye katıldım. 2008-2018 yılları arasında özel bir poliklinikte şirket ortaklığı yaptım ve diş hekimi-çene cerrahı olarak çalıştım. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünden mezun oldum. 2018 yılında kendi kliniğimi hayata geçirdim. Halen orada çene cerrahı ve genel diş hekimi olarak hizmet vermekteyim. Ankara Adliyesinde çene cerrahı bilirkişiliği yapmaktayım. Evliyim ve bir çocuk annesiyim.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır