Botoks tekrarlanmazsa kırışıklıklar artar mı?

Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
5 Ocak 2015815 görüntülenme
Randevu Al
Botoks tekrarlanmazsa kırışıklıklar artar mı?

Botoks uygulaması geçici bir tedavi tekniğidir. Tedavi hastaya uygulandıktan sonra 3 ve 7 gün arasında etkisini gösterir. Devam eden 4-6 ay boyunca tedavi etkisini gösterir. 4- 6 ayın sonunda Botoks etkisini kaybeder. Kas çalışmaları normale döndüğü için kırışıklıklar eski haline döner, hatta bir süre sonra eski halinden daha iyi hale gelir. Çünkü kişi o bölgedeki mimiklerini kullanmadığı için eskisi gibi kırışıklıklar derinleşmez. Tedavinin etkisi kaybolduktan sonra yine Botoks uygulanabilmektedir. Bu tedavi tekniğinde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Eğer kişi tekrar Botoks yaptırmazsa, Botoks yaptırmadığı için kırışıklıkları artmaz.

İşlem süresi de kısadır. 15- 20 dk sürer. Herhangi bir bilinen tehlikesi yoktur. Bazı yanlış bilgilendirmeler sonucunda Botoks yapıldığında felç olunduğu gibi inanışlar vardır. Nadir olarak tedavi görüldükten sonra birkaç saat baş ağrısı görülebilmektedir. Ayrıca hamile ya da süt emziren annelere bu tedavi uygulanmamaktadır.
Antikor oluşması ise çok nadir görülür, bu durum ise kişide Botoks etkisini göstermemesiyle sonuçlanır. Eğer kişide Botoksne karşı antikor oluşmuşsa kırışıklıkları açılmaz.

Etiketler

Botoks yaşıBotoks teknikleriBotoks maddesiBotoks seanslarıBotoks uygulaması geçici bir tedavi tekniğidir

Yazar Hakkında

Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır