Botoks

Botoks Uygulamaları

Botoks

 

            Botoks uygulaması, temelinde vücudun herhangi bir kasının fonksiyonunu belli bir süreliğine zayıflatma amacıyla yapılır. Diş hekimliğinde botoks uygulamaları daha çok diş sıkma rahatsızlıklarında (bruksizm), çiğneme kaslarına uygulanarak kas fonksiyonunu zayıflatmayı amaçlar.

            Botoksun içeriğinde “Botulinum toksini” bulunmaktadır. Vücutta üç ila altı ay arasında etkisi kaybolur. Tekrarlayan dozlarda kalıcı sonuçlar elde edilse de diş sıkma rahatsızlığında tedaviden çok eklem tedavisini destekleyen bir tedbir olarak görülebilir. En çok massater ve temporal kaslara derinin üzerinden özel iğneler ile uygulanır. Bu işlem acısızdır. 3. Günde etkisi hissedilmeye başlayıp 3. Haftada etkisi maksimuma ulaşır. 3.aydan itibaren ise zayıflayarak yok olur.

            Bilinçsiz botoks uygulamaları yüzde asimetriye neden olabilir. Bu nedenle doktor seçimi ve doktorun tecrübesi oldukça önem arz eder.

Bu makale 14 Ocak 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dt. Burak Ağar

Uzm. Dt. Burak Ağar , Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirmiş ardından Hacettepe Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda uzmanlığını tamamlayarak Diş Doktoru ünvanını almıştır. Ankara’da uzun bir süre boyunca çok değerli kliniklerde Protetik Diş Tedavisi ve Protez uzmanı olarak çalıştıktan sonra Bursa’da ortağı olan Uzman Cerrah Yasin BULUT ile birlikte EON Dental’i kurmuştur.

Uzm. Dt. Burak Ağar , mesleki çalışmalarına EON Dental Kliniği'nde devam etmektedir.

Uzm. Dt. Burak Ağar
Uzm. Dt. Burak Ağar
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube