Beyaz önlük hipertansiyonu (bht)

Beyaz önlük hipertansiyonu (bht)

Beyaz önlük hipertansiyonu (BHT) ; muayene esnasında tansiyonu yüksek(140/90 üzeri) ölçülüp evdeki takiplerinde tansiyonu normal (135/85 altında) olan hastaları tanımlar. Çalışmalar hipertansiyon tanısı ile takip edilenlerin aslında %30 unun BHT li olduğunu ve yanlış olarak hipertansiyon tedavisi başlandığını göstermektedir.

BHT li hastaların ilaç ile tedavi edilmesine gerek yoktur fakat normal bireylere göre kardiyovasküler hastalık (kalp krizi, inme, ani ölüm) riskinde artış olduğu için mutlaka hayat tarzı değişiklikleri önerilmelidir. (İdeal vücut kitle endeksini sağlayacak şekilde kilo vermesi, egzersiz yapması, sigara kullanımı varsa bırakması ve tuz kullanımının sınırlanması vs) Ayrıca yakın kan basıncı takibi yapılarak hipertansiyon gelişimi açısından gözlenmelidir.

Tansiyon tanı ve takibi uzman kardiyoloji doktoru tarafından yapılması gereken çok yönlü, ciddi bir sağlık problemidir.

Bu makale 3 Mayıs 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu

Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Kocaeli Üniversitesi'nde tamamlayarak Kardiyoloji uzmanı olmuştur.

Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu, mesleki çalışmalarına ise şu an Özel Çevre Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Yüksek tansyion
Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu
Uzm. Dr. Mehmet Beşiroğlu
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube