Bembeyaz dişlere sahip olmak için…

Uzm. Dt. Aslı Çoban
Uzm. Dt. Aslı Çoban
12 Ocak 20152557 görüntülenme
Randevu Al
Bembeyaz dişlere sahip olmak için…

Beyazlatma tedavisine başlamadan önce dişetlerinde enfeksiyon ve ağızda diştaşı olup olmadığına bakılıyor. Varolan sorunlar ortadan kaldırılıyor ve dişin yapısına, rengine göre yöntem seçiliyor.

PEKİ DİŞLER NEDEN SARARIYOR?

Boyama özelliği olan yiyecek ve içecekler, dişlerin renk değiştirmesine neden oluyor.

Asitli gıdalar minelerde aşınma yaratarak, dişin bu koruyucu tabakasının görevini yerine getirmesini engelliyor.

Mineye tutunan kafein gibi boyayıcı maddeleri barındıran besinler de tehlike yaratıyor.

Sigara ve tütün, sarıdan kahverengiye hatta siyaha dönüşebilen renklenmeleri beraberinde getiriyor.

İlerleyen yaş ve kalıtsal özellikler de sararmanın nedenlerinden kalıtsal özelliklere bağlı olarak zayıf ve saydam yapıdaki diş mineleri, aslında sağlıklı olan dişlerin koyu renk görünmesine sebebiyet veriyor.

Kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların da olumsuz etkileri var.  

KLİNİKTE DİŞ BEYAZLATMA(OFFİCE BLEACHİNG)

Ofis tipi diş beyazlatma, klinik ortamında hekim tarafından uygulanıyor. Ev tipi diş beyazslatmaya göre kısa sürede sonuç veriyor. Dişetleri koruyucu bir tabakayla kaplanarak korunuyor. Dişlerin üzerine diş beyazlatıcı jel uygulamasını takiben mavi ışık veya  lazer ile jel aktive ediliyor.

EVDE DİŞ BEYAZLATMA (HOME BLEACHİNG)

Uygulaması kolay ve güvenli olan hasta tarafından rahatlıkla uygulanabilen bu yöntemde tedavi süreleri dişin durumuna göre 1-4 hafta sürebiliyor. Hasta ağzından alınan  ölçüye göre şeffaf diş plakları hazırlanıyor. Bu plaklarla birlikte kullanılacak beyazlatma jelleri hastaya veriliyor. Diş hekiminin belirttiği kadar kullanılan beyazlatma jeli 5-8 saat arası bir süre dişlerde bekletiliyor. Bu süre uzun olduğundan genelde uyku esnasında uygulanması öneriliyor.

DİŞ BEYAZLATMA NE ZAMAN ÖNERİLMEZ!!!

Dişeti hastalığı

Minesi aşınmış diş

Çürük

Dişlerde aşırı hassasiyet

Hamileler

Emziren anneler

Ön dişlerde kaplama ve ya dolgu var ise

 

Etiketler

Diş beyazlatma ne zaman yapılmalıDiş beyazlatma ne zaman önerilmezDiş beyazlatmak için sebeplerBembeyaz dişlere nasıl sahip olunurBeyaz dişler için ne yapmalı

Yazar Hakkında

Uzm. Dt. Aslı Çoban

Uzm. Dt. Aslı Çoban

Uzm. Dt. Aslı ÇOBAN, 1985 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Özel Kültür İlköğretim Okulunda ve Özel Kültür Fen Lisesi'nde bitirmiştir. 2003 yılında ise Yediyepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamıştır. 2008 yılında mezun olarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır