Migren, hastanın günlük yaşamanı etkileyebilen, gün içerisindeki gerçekleştirdiği aktivitelerde kısıtlılık yaratabilen bir baş ağrısı tipidir. Migren, tedavisi mümkün olan komplike bir belirtiler yansıması olup, sık rastlanılan rahatsızlıklardan biridir. Ense, şakak veya göz çevresinde genellikle tek taraflı zonklayıcı tarzda başlar. Migren baş ağrısı, ataklar halinde ay içerisinde defalarca ve şiddeti değişen oranlarda ortaya çıkmaktadır. Migren Baş Ağrısı Nedenleri
Migren baş ağrıları sıklığı ve şiddeti kadınlarda erkeklere göre 3 kat fazla görülmektedir. Migren ağrısının nedenleri arasında genetik ve hormonal değişimlerde rol oynamaktadır. Migren baş ağrılarına çoğu zaman ışığa ve sese hassasiyet, bulantı ve kusma gibi durumlar eşlik edebilir.
Migren Belirtileri
Migren baş ağrılarının en büyük belirtisi şiddetli ve bazen tek taraflı baş ağrısıdır. Migrende baş ağrısı alın, şakaklarda, göz veya gözün arkasında, başın arka tarafı ve kulağın arkasında hissedilebilir.
Migrenin Aurası denilen migren ağrısının başlayacağının önceden hissedilme durumudur. Migren aurası şiddetli baş ağrısının ilk gelişme döneminde veya hemen önce görülen 10 ile 30 dakika süren görsel veya duyusal belirtidir.
Ayrıca migren belirtileri olarak aşırı duyarlılık, depresyon, aşırı ve gereksiz neşelenme, durgunluk ve dikkat eksikliği görülebilmektedir. Konuşurken takılma, artmış ışık-ses-koku duyarlılığı, esneme, uyuma isteği, iştah artışı veya iştahsızlık, aşırı su içme, kabızlık veya ishal hali de sıklıkla görülebilmektedir.
Migreni Tetikleyen Faktörler
Peynir ve çikolata gibi yiyecekler, öğün atlamak veya öğünü geciktirmek, uyku düzensizliği, keskin kokular ve iklim değişiklikleri migreni tetikleyebilir. Duygusal ve psikolojik faktörler migreni en çok tetikleyenler etenlerdir.
MİGREN TEDAVİSİ
Atak sayıları kontrol altına alınamaz hale gelmiş, ilaç tedavisinin hepsini denemiş, ağrısı artık hasta tarafından dayanılamaz hale gelmiş hastalar genellikle kliniğimize baş vurmaktadır.
Akupunktur Migren Tedavisi Migren tedavisinde akupunktur, hastaların serotonin seviyesini artırır, migren atak sıklığını, ağrı kesicilere ihtiyaç azaltır. Etkili ve kapsamlı değerlendirme neticesinde migren tedavisnde tam şifa oranı son derece yüksektir.
Akupunktur tedavisi ile beyinde salgılanan serotonin salgılanmasını artar ve östrojen hormon salınımını olumlu yönde etkilenerek migrenin tedavisi sağlanır. Kliniğimizde migren tedavisinde kulak akupunktur ve vücut akupunktur yöntemleri başarılı olarak uygulanmaktadır. Gerilim Tipi Baş Ağrıları, Sinüzit Baş Ağrıları, fibromiyalji kas eklenm sinir yolaklarındaki mekanizmalar ile gelişen ve Boyun Kireçlenmelerine Bağlı Baş Ağrıları tedavi edilmektedir.
Medikal Ozon Migren tedavisi
Oksijenlenmeyi arttırması, hem kuru iltihabı ortadan kaldırması yönünden bu ağrılı hastalarda çok iyi netice alınmasına yardımcı bir tedavi yöntemidir. Biz de kliniğimizde her türlü baş ağrılarına ozon tedavisini uygulayabiliyoruz.
Mimren Tedavisinde HOMEOPATİ
Doğal ve yan etki olmayan bir tedavi yöntemi olan HOMEOPATİ insanı fiziksel, zihinsel ve duygusal açıdan ele alarak iyileşme sağlıyor.
Migren Tedavisinde Botoks
Normalde yüz germe, kozmetik amaçlı kullanılan botoks uygulamaları migren ağrılarının ve ataklarının sayısını azaltılması mümkündür.
Migrende Nöralterapi
Migren baş ağrılarında, kısa etkili lokal anesteziklerle yapılan bir iğne tedavisidir. Komplikasyonu yok denecek kadar azdır ve hamileler dahil tüm yaş gruplarına uygulanabilen bir tedavidir.
Migren Tedavisinde Kişiye Özel Bir Tedavi Planı
Boyun ve sırt bölgesindeki tetikleyici nokta, adale kasılması, kulunç girmesi tek taraflı göz ve yüz ağrısına neden olabilir. Hastanın su tüketimi, nasıl beslendiği, mide barsak sistemi, stres derecesi, uyku düzeni, çevresel şartları değerlendirilmelidir.
Migren baş ağrısı olan hastaların uyku düzeni sağlanması, düzenli egzersiz yapması, stres ile başa çıkma ve uygun bir kiloya erişmesi önemlidir. Migren ataklarını tetikleyen bir boyun fıtığı, boyun düzleşmesi varsa bunlar tedavi edilmelidir.