Bariatrik cerrahi nedir ve nasıl yapılır?

Bariatrik cerrahi nedir ve nasıl yapılır?

Obezite cerrahisi (Bariatrik Cerrahi), obezite ile mücadele eden kişilerin kilo vermelerine yardımcı olmak için iyi bir yöntemdir. Bununla birlikte, kilo vermek isteyen herkes için uygun olmayabilir.

Ameliyat için tamamen hazırlıklı olmanız ve motivasyonunuzun yüksek olması gerekir. Ameliyatı düşünürken, riskleri ve faydaları da dahil olmak üzere, tüm detayları tam olarak anlamış olmalısınız. Ameliyat sonrasında yaşam biçiminizde ve

yemek yeme alışkanlıklarınızda uzun vadeli değişiklikler yapmanız gerektiğinin farkında olmalısınız.

Bariatrik cerrahi, özellikle kilo vermenize yardımcı olmak için yapılan her tür ameliyattır. Obezite cerrahisi için gerçekleştirilen ameliyatların tümüne bariatrik cerrahi denir. 

Bariatrik cerrahinin işlevi ise şu şekilde olabilir;

Çok yemek yemenizi midenizin boyutunu küçülterek azaltabilir, böylelikle daha az yemekle daha fazla doyarsınız ve kilo vermeye başlarsınız.

Bariatrik cerrahi yöntemleriyle vücudunuzun yediğiniz gıdayı kullanma şekli değiştirilerek, bağırsağınızın bir kısmı by-pass edilir.

Bu makale 15 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Hacı Hasan Abuoğlu

Doç. Dr. Hasan Abuoğlu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini 2000 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise S.B. İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde tamamlayarak Genel Cerrahi uzmanlığı almıştır.  Neredeyse 8 yıldır aktif olarak bariatrik ve metabolik cerrahi ile ilgilenen Doç. Dr. Hasan Abuoğlu, 1000'in üzerinde obezite ve metabolik cerrahi vaka üzerinde çalışmıştır. Bariatrik ve metabolik cerrahiyi ilgilendiren birçoka kurs ve seminerlere katılmıştır ve halen akademik çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca uluslararası ve ulusal alanda 100'den çok yayınlanmış bilimsel makale ve sunumları mevcuttur. Mesleki çalışmalarına İstanbul Ataşehir' de bulunan Doç.Dr. Hacı Hasan Abuoğlu Muayenehanesi'nde devam etm ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Obezite ameliyatı
Doç. Dr. Hacı Hasan Abuoğlu
Doç. Dr. Hacı Hasan Abuoğlu
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube