Bariatrik cerrahi hakkında sıkça sorulan sorular

Bariatrik cerrahi hakkında sıkça sorulan sorular

Bariatrik cerrahi ile kilo vermeyi düşünüyorsanız, öncelikle konuyla alakalı tüm detayları öğrenmeniz gerekmektedir. hayatınızın değişmesine neden olacak bu ameliyatın ardından yaşamınızda sürprizlerle karşılaşacak, zorluklara göğüs gerecek ve yeniden kendinizi keşfedeceksiniz.

Bu nedenle bariatrik cerrahi ile alakalı bilmeniz gerekenleri atlamamalısınız. Bu makalemizde bariatrik cerrahi hakkında sık sorulan soruları ve cevapları bulacaksınız.

Bariatrik Cerrahiden Ne Kadar Süre Sonra İşe Dönebilirim?

Cerrahiden sonra, çoğu hasta bir veya iki hafta içinde işine geri döner.

Ameliyat Sonrasında Ne Zaman Egzersize Başlayabilirim?

Derhal başlayabilirsiniz. Ancak burada çok ağır egzersizlerden bahsetmiyoruz elbette. Önce kolay olandan başlayıp yavaş yavaş temponuzu arttırabilirsiniz. Evin çevresinde yürüyüş yapmak ilk başlarda yeterli olacaktır. İlk ay için düşük tempoda egzersizlerle devam ederek zamanı kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Kalp Hastalığım Varsa laparoskopik Ameliyat Olabilir Miyim?

Evet, ancak öncesinde kardiyologunuzdan onay almanız gerekmektedir. Bariatrik cerrahi, kalp hastalığına ilişkin birçok sorunun iyileştirilmesine yol açar.

Bariatrik Cerrahiden Sonra Ne Zaman Hamile Kalabilirim?


Bariatrik cerrahi öncesinde kadınların en çok merak ettiği konu hamile kalma süresidir. Genellikle cerrahi işlemin ardından hamile kalmak için 12-18 ay beklemek daha doğru olacaktır. Bu süre zarfında tüm kilolarınızdan kurtularak sağlıklı bir hamilelik geçirebilmeniz için bu süre önemlidir.

Ameliyattan Önce Diyet Yapmak Zorunda Kalacak Mıyım?

Evet diyet yapmanız ve kilo vermeniz gerekmektedir. Ameliyattan 2 hafta önce özel bir diyete başlamanız lazımdır. Ameliyat öncesi diyetin nedeni, karaciğeri küçültmek ve güvenli bir ameliyat geçirmektir.

Bu makale 15 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Hacı Hasan Abuoğlu

Doç. Dr. Hasan Abuoğlu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini 2000 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise S.B. İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde tamamlayarak Genel Cerrahi uzmanlığı almıştır.  Neredeyse 8 yıldır aktif olarak bariatrik ve metabolik cerrahi ile ilgilenen Doç. Dr. Hasan Abuoğlu, 1000'in üzerinde obezite ve metabolik cerrahi vaka üzerinde çalışmıştır. Bariatrik ve metabolik cerrahiyi ilgilendiren birçoka kurs ve seminerlere katılmıştır ve halen akademik çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca uluslararası ve ulusal alanda 100'den çok yayınlanmış bilimsel makale ve sunumları mevcuttur. Mesleki çalışmalarına İstanbul Ataşehir' de bulunan Doç.Dr. Hacı Hasan Abuoğlu Muayenehanesi'nde devam etm ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Obezite tedavisi
Doç. Dr. Hacı Hasan Abuoğlu
Doç. Dr. Hacı Hasan Abuoğlu
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube