Aşılama - ıuı neden yapılır ?

Aşılama - ıuı neden yapılır ?

Eğer hastada yumurtlamada sorun tespit edildiyse; sperm kalitesinde orta derecede sorun varsa; rahim ağzındaki mukus salgısı spermi olumsuz yönde etkiliyorsa, cinsel ilişkiye girmede sorun yaşanıyorsa veya nedeni açıklanamayan infertilite söz konusu ise, hekim aşılama işlemini önerebilir. 

Yumurtlama çeşitli ilaçlar kullanılarak sağlanır. Erkeğin semen örneği özel işlemlerden geçirilerek iyi ve hızlı hareket eden canlı spermler yıkanarak semen sıvısından ayrılır. Spermler, canlılık ve hareketliliklerini koruyan özel steril bir sıvıda küçük hacimde konsantre edilir. 

Yıkanmış sperm ince bir kanül (kateter) ile rahim ağzından geçirilerek rahim içine (endometrium) zerk edilir. Hasta yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Hastaya gerekli görüldüğü takdirde progesteron ve antibiotik verilebilir. Aşılama işleminden sonra hastanın sosyal veya cinsel yaşamına hiçbir yasaklama uygulanmaz.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Suzan Gençsoy

Op. Dr. Suzan GENÇSOY, 1965 yılında Bulgaristan'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından 1983 yılında  Varna Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise 1990 yılında Pleven Tıp Fakültesi'de başlamış 1997 yılında Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlamış ve  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Ulusal ve yerel bir çok dernek üyeliği bulunmakta olan Op. Dr. Suzan GENÇSOY, evli ve iki çocuk annesidir. Ayrıca 2005 yılından itibaren mesleki çalışmalarına İstanbul Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Aşılama nedir
Op. Dr. Suzan Gençsoy
Op. Dr. Suzan Gençsoy
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube