Aquafilling ile göğüs büyütme

Aquafilling ile göğüs büyütme

Ameliyatsız göğüs büyütme yöntemleri arasında geçmişte kullanılan dolgu maddeleri hem pahalı, hem asimetrik erime gösteren, hem 1-2 yıl etkili ürünlerdi. Ama şu anda kullanılan aquafilling farklı ve başarılı bir ürün olduğu için kısaca bilgi verelim. Aquafilling göğüs büyütmede, popo büyütmede, çarpık bacak tedavisinde, bacak kalınlaştırmada başarı ile kullanılmaktadır. Özellikle eski tekniklerle liposuction olmuş ve çöküklükleri olan kişilerde bu yağ alma işleminden sonraki çöküntüleri başarıyla doldurur.

AQUAFİLLİNG

Aquafilling, geçmişte kullanımda olan dolgu maddelerinden farklı olarak  ameliyatsız göğüs büyütme, kalça büyütme, bacak kalınlaştırma işleminin yüksek maliyet dezavantajını ortadan kaldırmıştır. Eskiden fiyatı silikon ameliyatından daha yüksek olan bu işlemi yapmak, kalıcılık 1 ila 2 yıl ile sınırlı olduğundan kullanışlı hale gelemiyordu. Eskiden kullanılan dolgu maddeleri 1-2 sene içinde eriyebildiği gibi, asimetrik olarak eriyebildiği için çok fazla uygulama yapılmıyordu. Fakat aquafilling’in 5-8 sene kalıcılığı olduğu için, ameliyat istemeyen kişiler için büyük avantajlar taşımaktadır.  Aquafilling  sentetik lineer poliamidten oluşan üç boyutlu moleküler yapıdan oluşan matriks içine yerleştirilmiş normal %0,9 ­fizyolojik sodyum klorid çözeltisinin deposu olarak hareket eden bir hidro­lik jeldir. Yapısı karbonil ve amin grupları arasındaki çoklu hidrojen  bağlarını esas alır. Birden fazla aktif karboksilik grupların bulunması polimer molekülüne pozitif yükünü verir ve yüksek hidro­lik yapı ve suda çözünürlük sağlar. Pozitif yükü nedeniyle, jel hücre dışı matrisin – kollajen ve elastin- çözünebilir negatif yüklü moleküllerini çeker ve böylece yumuşak dokularda uzun zamanlı esneklik ve hacim artısı olmuş olur.

Aquafilling, lokal anestezi altında ve tamamen ameliyatsız bir şekilde enjeksiyon yöntemi ile uygulanan, %98’i vücudumuzda  var olan ve yan etkisi ve zararı bulunmayan Sodyum Klorit’ten, geri kalan %2’si ise aquafilling maddesinin enjekte edilen bölgeden dağılmasını engellemek ve kalıcılığını arttırmak için kullanılan,  vücuda zararı ve yan etkisi olmayan Copoliamid’ten oluşan bir sıvıdır. Ameliyat olmaktan ve narkoz almaktan çekinen veya cildinde ameliyat izi olmasını istemeyen bayanlar için bir alternatif çözümdür.

İşlem lokal anestezi altında ve enjeksiyon yöntemine dayanır ve uygulaması ameliyatlı silikon takma yöntemine göre  kısa sürer. Uygulama yaklaşık 45-60  dakikada biter ve dolgunun kalıcılığı ortalama 5 ila 8 yıl süre ile devam eder. Ayrıca ürünün verildiği bölgenin süt kanallarıyla alakası olmadığı ve tamamen vücutla uyumlu  ve yan etkisi olmayan içerdiği madde sebebiyle  süt kanallarına ve emzirmeye hiç bir zararı yoktur.

Aquafilling Vücut dolgusu; ince kanül ile lokal anestezi altında vücutta  ciltaltı dokunun doldurularak istenilen hacim sağlanmak amaçlı kullanılmaktadır. Dolgu yüksek teknoloji ve steril ortamda üretilmektedir.

Aquafilling % 95-98 arasında serum fizyolojik içeriklidir. Yüzde 2,5 oranında polimer içeriği ile yüksek basınç altında jel haline getirilmiştir ve tamamen elektrolitik iletkenliğe sahiptir. Vücut uygulamalarında 5-8 yıl kalıcıdır

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır. 2 yıl boyunca Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından özel bir estetik cerrahi kliniğinde çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra New Jersey’de Dr. Gregory Pistone’nin yanında saç ekimi eğitimi almış, Philadelphia’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüz cerrahisi ve meme cerrahisi biriminde klinik observer olarak bulunmuştur. Amerika’daki eğitimini tamamlamasının ardından Metropo ...

Etiketler
Aquafilling
Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube