Alın kırışıklığı tedavisi botox

Alın kırışıklığı tedavisi botox

Alın bölgesi yüzün üst üçte birlik bölümünü içeren bölgedir. Bu bölge gençken pürüzsüzdür. Ama kişilerde yıllar boyunca tekrarlayıcı alın kaslarının kullanımına ve foto yaşlanmaya bağlı alın bölgelerinde ciddi çizgilenmeler ya da kat izleri belirmeye başlar. Bu kırışıklık çizgileri alın bölgesinde enine kaş arasında ise dikine hattadır. Bir ya da daha fazla birbirine paralel çizgilenmeler olabilir. Bu çizgilerin oluşum zamanı ve derinliği kişiye göre değişir. Alnı enine hareket ettiren kas frontal kastır. Kaşların çatılmasını sağlayan kas ise korrugatör kaslardır. Bu kasların çok kullanımı ve güçlü olması bu çizgilenmelerin erken belirmesine ve derinleşmesine sebep olur. Bu çizgilenmelerin önlenmesi için bu kasların az kullanımı gerekir. Az mimik yapan kişilerde kırışıklık belirtileri daha geç ortaya çıkar. Tam tersine istemsiz olarak bu kasları daha çok kullanan bireylerde alın çizgileri daha çabuk oluşur.

Alın çizgilerinin ya da kaş çatma çizgilerinin oluşumunu engellemek ya da tedavi etmek için öncelikle sebebini iyi anlamak gereklidir. Eğer bir kişinin alında enine çizgilenmeleri fazla ise kaş çatma ya da alın kasları kasıldığı sürece bu izler artacak ve belirgin gözükecektir. Hiçbir ajan alın çizgilenmelerini toksin kadar azaltmakta etkili olamaz. Çünkü alın toksin uygulaması bu kasların kasılma gücünü azaltacağından alın cildi üzerine binen yük azalacaktır. Bu sayede hem alın cildindeki kırışıklıklar açılacak hem de bu kırışıklıkların artması engellenecektir.

Uygulama alanları ve dozları kişiye göre ayarlanmalıdır. Genel olarak alında oluşan çizgilenmelerin arasına yapılması kaşların yukarı kaldırıldığı sırada alında oluşan kırışıklıkları önler. Kaş üzerine toksin uygulanması ise kaş çatma kaslarını bloke eder ve kızma refleksini azaltır. İki kaş arasına uygulanan toksin proseryus kasını bloke ederek burun kökünde oluşan enine çizgileri önler. Ayrıca kaş çatma kasları ile organize lifleri ile çatma refleksinin azalmasına katkı sağlar. Alın bölgesine genel olarak 25 ünite yapılması çoğu zaman yeterli olur. Ama kaş çatma ya da alın kaslarının gücü hastaya animasyon yaptırılarak ve alında bıraktığı çizgiler değerlendirilerek doz ayarlaması yapılır. Kaş çatma ya da alın bölgesine planlanan doz ağırlığı değişir. Etki süresi kişiye göre değişir, ortalama 3-4 ay etki iyi bir seviyede devam eder, 4-6 ay içerisinde etki biter.

Bu makale 29 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Botoks (botulinum toksini)
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube