Doktorsitesi.com

Ağız kokusu neden olur? Nasıl geçer?

Dt. Mehmet Rıfat Akpınar
Dt. Mehmet Rıfat Akpınar
3 Mart 20161623 görüntülenme
Randevu Al
Ağız kokusu neden olur? Nasıl geçer?

Ağız kokusu, ağızda yarattığı belirgin bir tat (metalik, ekşi) nedeniyle kolayca fark edilir. Ağız kokusunun potansiyel nedenleri konusunda gerçek nedenler ve efsaneler söz konusudur.

Ağız kokusunun gerçek nedeni, dilin üzerinde bulunan bakterilerdir.Bu bakteriler uçucu maddeler üretirler. Buna karşılık, belli bazı yiyecekler (ör: sarımsak, soğan) ağız kokusunun gerçek nedenleri arasında yer almaz.

Kronik ağız kokusu ciddi bir sıkıntıdır. Kişiler arası temaslarda rahatsızlık verici olmasının yanında ciddi bir ağız bakımı sıkıntısının işareti de olabilir. Düzenli ağız hijyeni uygulamalarınıza rağmen ağız kokusunu engelleyemediğinizi fark ederseniz, diş hekimizle görüşün; size uygun bir tedavi tavsiye edecektir.

Günlük hijyende, ağız kokusu ile etkin bir şekilde savaşabiliriz. Aşağıda, hoş olmayan ağız kokusundan kaçınmanıza yardımcı olacak temel bazı öneriler bulabilirsiniz.

1. Dişlerinizi günde en az iki defa, daima sabahları ve gece yatmadan önce, en az iki dakika süreyle fırçalayın. Dilinizi temizlemeyi unutmayın. Diş hekiminizden doğru diş fırçalama ve dil temizliği konusunda tavsiyeler isteyin. Diş hekiminiz kişisel ihtiyaçlarınıza uygun elektrikli diş fırçası modeli tavsiye edecektir.

2. Ağız kokusunu önlemeye yardımcı olan, antibakteriyel bileşikler (ör: Stanöz) içeren diş macunları kullanın.

3. Erişilmesi zor diş aralarından bakteri plağını ve artıkları temizlemek için diş ipi kullanın.

4. Kontrol için düzenli olarak diş hekiminize gidin. Kendi başına yapmanızın zor olduğu, profesyonel diş temizleme prosedürünü ancak diş hekiminiz uygulayabilir.

Etiketler

Ağız kokusu nedenleriAğız kokusu sebepleriAğız kokusu neden olur?

Yazar Hakkında

Dt. Mehmet Rıfat Akpınar

Dt. Mehmet Rıfat Akpınar

Dt. Mehmet Rıfat AKPINAR, 1967 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminin ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 1992 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır