Doktorsitesi.com

3. Uluslararası MODER Medikal Ozon Sempozyumu

Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu
Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu
11 Temmuz 2012528 görüntülenme
Randevu Al
3. Uluslararası MODER Medikal Ozon Sempozyumu

 

3.Uluslararası MODER Medikal Ozon Sempozyumu 21.Eylül 2012 Tarihinde Ankara Gazi Üniversitesinde başlıyor.

Ozon yolculuğu, 1840 yılında Avusturyalı kimyager  Christian Schönbein  tarafından ozonun keşfi ile başladı.1857 yılında H.W.Siemensin ilk ozon jeneratörünün patentini alarak ozonun kontrollü üretilmesini sağlaması ile başlayan çalışmalar ozonun tedavi amaçlı kullanılabileceğini göstermiştir. I.Dünya savaşında Dr. Albert Wolff‘un Alman askerlerinin kangren ve benzeri ciddi yaralarının  ozon terapi ile iyleştiğini göstermesi çok dikkat çekmiştir.Ancak, mevcut ozon teknolojisi, ozona dayanıklı aksesuarların sınırlı oluşu ve modern ilaç teknolojisindeki gelişmeler  1960 yılına kadar ozon terapinin gelişmesini engelleyen faktörler olmuştur.1960’lı yıllarda teknolojideki ilerlemeler ve tedavi tekniklerinin gelişmesi ile ozon terapi yeniden güncel olmaya başlamıştır.1995 yılında ABD Sağlık Bakanlığı  ozon terapiyi  tamamlayıcı tıp uygulaması kabul ettikten sonra  preklinik ve klinik akademik çalışmalar giderek artmış ve ozon terapi  tüm dünyada medikal alanda  yaygın uygulanır olmuştur.      

 Dr. Harman, 1956 yılında  “Serbest Radikal Teorisi” ile yaşlanmayı “İyonizan radyasyon etkisi,non enzimatik reaksiyonlar ve enzimatik reaksiyonlar sonucu ortaya çıkan serbest radikallerin oksidasyon etkisi ile  hücre yapısının bozulması”  şeklinde tanımlanmış böylece 1989 yılına kadar  oksidan ajanların “toksik” olduğu kabul edilmiştir. 1990’lı yıllarda teknik olarak radikal olmamakla birlikte hücrelerde oksidatif hasara yol açan oksijen türleri hidrojen peroksit ve aldehidlerin doza bağımlı “ikincil mesajcılar” oldukları görüldü.Bu bulgularla Oksidatif Stress Teorisi yeniden düzenlendi.

Biyolojik yapılarda, oksidan bir madde olan ozon ile reaksiyo olunca ağırlıklı olarak hidrojen peroksit ve aldehid ortaya çıkar. İşte doza bağlı “ikincil mesajcılar olan bu oksijen türleri ozon terapinin temelini oluşturmaktadır.

130 yıllık geçmişe sahip ozon terapi, modern teknolojinin katkısı ve son 20 yılda hızla artan bilimsel çalışmaların sonucunda tüm dünyada primer veya tamamlayıcı tıp kuralları içerisinde uygulanır olmuştur.Bu gelişmeler doğrultusunda 2005 yılında kurulan MODER (Medikal Ozon Derneği), üyesi olduğu Avrupa Medikal Ozon Dernekleri Konfederasyonu ve Uluslar arası Medikal Ozon Federasyonunun uluslararası kabul görmüş kuralları çerçevesindeki çalışmalarına bir yenisini daha ilave etmektedir.  

21-23 Eylül tarihleri arasında Gazi Üniversitesinde yapılacak olan 3. Uluslar arası MODER Medikal Ozon Sempozyumunda, Almanya,İspanya,İtalya,Romanya,Mısır ,Türkiye ve KKTC’den konuşmacılar katılacaktır. Ozonterapinin  endikasyon alanları,primer ve tamamlayıcı ozon terapi uygulamaları, kozmetik ve veterinerlikte ozon terapi  uygulamaları  konusunda  sunumlar  yapacaklardır.Buluşmak dileği ile…

Detaylı bilgiye www.moder.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz..

Op.Dr.Saltuk Aytaçoğlu

MODER Bilimsel Komite Başkanı

(MODER- Medikal Ozon Derneği)

Yazar Hakkında

Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

Yrd. Doç. Dr. Saltuk Aytaçoğlu

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır