Doktorsitesi.com

20 yaş dişi ne zaman çekilmelidir ?

Uzm. Dr. Bilal Başel
Uzm. Dr. Bilal Başel
28 Mart 2019124 görüntülenme
Randevu Al
20 yaş dişi ne zaman çekilmelidir ?

Merhaba sayın okurlarım. 10 yıllık bir hekim olarak kendi tecrübelerimden yola çıkarak konu hakkında fikrimi belirtmenin daha doğru olacağı düşüncesindeyim. Meslekte geriye dönük tedavi için bana başvuran binlerce hastada gözlemlediğim kadarıyla 20’lik dişler, diğer bir adı ile “akıl dişi “ ingilizceden gelir bu isim “Wisdom Tooth” derler, çenede oluşumu 17 yaş civarında olur ve de ağızda ort. 20’li yaşlarda görünmeye başlar. Çene içerisinde kendine yer bulamayan bu dişler genellikle gömülü olarak kalmakta ve ağrılı bir tabloyla kendini göstermektedir.

Bir uzman olarak fikrim probleme sebep vermeden gerek operasyonla gerekse ağızda düzgün konumlanamadığı durumlarda direk çekilmek suretiyle bu dişlerin çekilmelerinin daha doğru olacağı yöndedir. Toplumumuzda genellikle bir öteleme tutumu gözlemlemekteyim. Diş ağrı yaptığında ya ağrı kesici ya da antibiyotik kullanarak ağrıyı geçiştirmekte ve problem ötelenmektedir. Ancak bilinmelidir ki, mutlak suretle bu dişler bulunduğu yerlerde zararsız kalmazlar. Ya çevre yumuşak dokulara, ya komşu olduğu dişlere ya da çene eklemine zarar verirler ve hastanın problemi birden fazla olur. 

Sonuç olarak sizler daha geç olmadan bir uzmana danışarak bu dişlerle alakalı önlemlerinizi almanızı öneriyorum.

Sağlıkla kalın, çokça gülün. 

Etiketler

Çene eklemi ağrılarıÇene eklemi sesleriCerrahi işlemÇene cerrahisiDiş çektirmeÇene cerrahisinde tedavi yöntemleriSdÇene cerrahı20’lik diş çekimiCerrahi diş çekimi

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Bilal Başel

Uzm. Dr. Bilal Başel

Uzm. Dr. Bilal Başel, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2010 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. aynı fakülte de 2015 yılında Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır