Iğdır Biyopsi (Kemik İliği)

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Biyopsi (Kemik İliği) İlgili Sorular

  • Lösemi teşhisi

    Sayın hocam öncelikle merhabalar.babam 70 yaşında ve yaklaşık bir ay önce büyük oranda halsizlikle hastaneye yattı ve kan değerlerindeki crp oranı bir türlü düşürülemedi ve üniversite hastanesinde hematolojik incelemeye alındı.kemik iliği biyopsisi şu şekildedir. kemik iliği biyopsi ve hücre bloğu k... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, sadece buradaki bilgi ile böyle bir durum hakkında konuşmak olmaz. myeloid seri hücrelerinde artış olan bir hasta var. ama hasta ve diğer tahlillerine ait hiç bir şey bilmiyorum. örneğin bcr/abl hakkında bilgim yok vb.. doğrusu sizin, takip eden doktorlarınızla görüşmeniz. geçmiş olsun.

  • Esansiyel trombositoz myleofibroz

    Sayin hocam oncelikle verdiginiz cevapdan dolayi tesekkur ederim.size 2016 eylul ayinda yapilmis olan biyopsi sonucumu ozetliyorum.8 adet kemik iligi izlenmistir.kemik iligi selulerite orani %70 tir.myleoid seri orani 3/1 dir.myleoid seride maturasyon mevcuttur.interstisyel eritroid adalar izlenmist... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın seray anlı, tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. klinik ve laboratuvar bulgularınız esansiyel trombositoz ( et ) tanısını desteklemektedir. aldığınız tedavi ile kan sonuçlarınız gayet güzel değerlerde. bu nedenle oğlunuzu da büyütürsünüz sorunsuz da yaşarsınız. gerekli kontrolleri yaptı... Cevabı gör

  • Mide kanseri

    Hocam annem 60 yaşında taşlı yüzük kanseri primer mide yaygın kemik metastazı vardı pet ct de midede diffüz tutulum vardı kemik iliği biyopsi sonucu taşlı yüzük çıkınca endeskopi kolonoskopi yapıldı mide antrum taşlı yüzük olarak geldi rapor 3 ay kemoterapi ve hipertermi tedavisi aldı ve geçen ay y... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ersin ÖZTÜRK

    Doç. Dr. Ersin ÖZTÜRK

    Bu konu iki satırla anlatılamayacak kadar uzun. tüm raporları inceleyerek yüzyüze uzun uzun değerlendirmek gerekir geçmiş olsun

  • Myleofibroz ve gebelik

    Hocam meraba.ben gazi unv hastanesinde 30 yasinda esansiyel trombositoz tanisi aldim bayanim 2011de esansiyel trombositoz.hic bir belirtim yokken tesaduf plt yuksekliginden dolayi baska hicbir sorunum yok.yanliz yaklasik bir bucuk yil.once kemik iligi biyopsi yapildi ve myleofibroz teshisi konuldu h... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın seray anlı, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. esansiyel trombositoz ( et ), primer myelofibrozis (pm ), polisitemia vera ( pv )... gibi hastalıklar kronik myeloproliferatif hastalıklar ( kmph ) olarak bu grupta yer alırlar. bu hastaların kemik iliklerinde hastalığın gidişi sürecin... Cevabı gör

  • Patolojik sonuç

    Merhaba annem için yapılan biyopsi sonucunda retikülin boyası ile grande 2 retikülin lif varlıgı izlenmiş. perla prussian mavisi ile depo demir artış izlenmemiş ve may grünewald giemsa ile imprint preparat değerlendirilmiştir. tanı: nodüler ve interstisyel karakterde plazma hücre infiltrasyonu göste... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Murat ERMETE

    Uzm. Dr. Murat ERMETE

    Biopside kesin tanı yok.myelomu destekler bulgular var.klinik ve laboratuar bulgularla patolojik bulguların desteklenmesi gerekiyor.bu biopsi ile hastalık evrelemesi yapılmaz.

  • Kemik iliği biyopsi

    Hgb 17,7 rbc 6,2 hct 55 diğer parametreler normal dalak 14 cm diye biyopsi yapıldı makroskopi kesitlerde biyopsi örneğinde yeterli miktarda intertrabeküler alan içeren ortalama sellülaritesi % 40 olan hastanın yaşına göre hiposellüler kemik iliği izlenmektedir. kemik iliğinde myeloid ve eritroid ser... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ibrahim gülcü, sayın hocam öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. yüksek olan hemoglobin, hematokrit, eritrosit değerleriniz nedeniyle polistemi etyolojisi yönünden araştırılmanız gerekiyor. bunlara yüksek molan eritropoietin ( epo ) değerlerini de eklemek gerekiyor. kemik iliği biyops... Cevabı gör

  • Kemikiliği

    Lökosit subsetleri subsetleri oğlumun 11 yaşında oğlum var devamlı nötrepenik lökosit sayım + llokosit izl+ cd3 58 cd4 35 cd8 26 cd19 11 cd 16+56 nk 8 hocam bu değerler normal mi. oğlum kemik iliği biyopsisinde cd34 vasküler yapılar %5/10. tdt, cd20 ve cd3 %10/15 kadar hücrede boyanma sağlanmış... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Prof. Dr. Leyla AĞAOĞLU

    Kemik iliği neden yapildi? ne hastaliği vardi? bunlarin hiçbirisini bilmeden size cevap vermek mümkün değil, sorularinizi çocuğunuzdan bu tahlili isteyen doktora sormaniz gerekiyor!

  • Kemik iliği biyopsi

    Klinik bilgi sekonder polisitemi nedeniyle takip edilen hasta. kemik iliği bx değerlendirmesi rica olunur. doku alınış yeri kemik iliği doku alınış şekli biyopsi iğne istenilen incelemeler makroskopi kesitlerde biyopsi örneğinde yeterli miktarda intertrabeküler alan içeren ortalama sellülaritesi % 4... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Bir başka sorunuza cevap yazmıştım. uzun konu. internet sınırlarını aşar. görmek gerekir.

  • Hiçbir şekilde kilo alamıyorum ne yapmam gerek?

    Merhaba hocam, 19 yaşında 1.63 boyunda 41 kiloyum. yazın aile hekimimiz rimobolan isimli iğneyi yazdı 1 ay kadar kullandım 3 e çıktım ama aşırı sivilce yaptı sesimi kalınlaştırdı ve adet düzensizliği yaptı bırakmak zorunda kaldım. bu aralar annem hasta diye çok üzülüyorum sürekli hareket halindeyim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. kilo alma konusunda ezbere konuşmak yanlış olur. öncelikle kilo almanıza engel durumun ne olduğunu anlamak gerekir. bunun için de kan tahlili sonuçlarına bakmak lazım. kan tahlili sonuçlarıyla birlikte daha doğru önerilerde bulunabilirim

  • Miyolofibrozis

    Miyolafibrozis tanısında biyopside babamda 56 yaşındq yüzde 5 blast derece 3 retikülin dalakta büyüme var dendi cd 61 boyama cd34 boyamada blast izlenmedi diyor durum sizce nakil gerekir mi korkulcak bişey varmı hocam

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Prof. Dr. Kadri YAMAÇ

    Merhaba, myelofibrozis önemli bir hastalık ve şu an kesin tedavisi yok. kök hücre naklinden belki yarar görebilir. ama bu da bu tür hastalarda sıkıntılarla seyredebilir. hastayı izleyenler tarafından tedavinin şekli hakkında karar alınmalıdır. geçmiş olsun.