Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

meme ulrasan sonucu

her iki meme tip 4 skleroze hetorejen fibroglandüler arka plan eko yapısı göstermektedir . sağ memede en geniş yerinde 9 mm ye ulaşan yer yer internal ekolar içeren yaygın dilate duktuslar ve büyüğü retroareolar alanda 11*7 mm boyutunda ortasında ince septa içeren çok sayıda kist formasyonları izlenmektedir. sol memede benzer şekilde en büyüğü üdk da 16*7 mm boyutunda bazıları internal ekolar içeren çok sayıda kistler ile en geniş yerinde 8.9 mm ye ulaşan bazıları yoğun internal ekolar içeren yagın duktuslar izlendi. sol memede palpasyonda nodülarite gelen aldan cilt kalın 4-5 mm ölçüldü bilateral aksiller patalojik boyut ve görünümde LAP yok birads 3 ile uyumludur hocam çok sayıda kistim var tehlikemi çok korkuyorum. kansere dönüşürmü sayg...

1 Eylül 2021 16:06
Doç. Dr. Pelin Basım Doktora Sor

Doç. Dr. Pelin Basım tarafından cevaplandı.

Bilgi almak

Hocam nişanlım göğüs kanseri oldu ve çocuğum olmayacak diye evlilik hayalimiz son bulmak üzre tahlil sonuçlarını göndersen bana bi açıklamasını yapabilirmisiniz.

11 Ocak 2021 00:30
Doç. Dr. Pelin Basım Doktora Sor

Doç. Dr. Pelin Basım tarafından cevaplandı.

Meme Kanseri

Merhaba Pelin Hanım Koltuk altımda ağrı ve göğüsümün üstünde kasılma oluyor. Bu meme kanserinin belirtisi olabilir mi. Bilgilendirirmisiniz. İyi günler.

1 Ağustos 2020 15:14
Doç. Dr. Pelin Basım Doktora Sor

Doç. Dr. Pelin Basım tarafından cevaplandı.

İnvaziv karsinom

Annemin biyopsi raporunu yorumlar mısınız? Klinik bilgi:Sol meme retroareolar alanda 25*22 mm boyutlu hipoekoik lobule konturlu görünümdeki lezyondan 3 adet tru-cut biyopsi yapıldı. Makroskopi: En büyüğü 1,2 cm en küçüğü 0,7 cm uzunlukta 5 adet doku parçasıdır. 5P1K; takibe alındı; Ek parametreler: Uygulanan immünohistokimya paneli: Östrojen reseptör: immunreaktive izlenmemiştir(internal kontrol çalışmıştır.) progestron reseptör: immunreaktive izlenmemiştir(internal kontrol çalışmıştır.) cerb b2 : Spesifik membranös immünreaktive izlenmemiştir. Ki-67: Proliferasyonindeksi %50dir. E- kaderin: immünreaktive izlendi. Tanı: İnvaziv karsinom, NST, meme, tru-cut biyopsi. Ayrıca dün koltukaltından biyopsi yapıldı ve haftaya PET-CT çekimi var.

22 Mayıs 2020 18:16
Doç. Dr. Pelin Basım Doktora Sor

Doç. Dr. Pelin Basım tarafından cevaplandı.

memeden sıkınca kan gelmesi

merhaba doktor hanim ben yaklasik 8 ay once oğlumu memeden kestim ama eli sürekli meme ucumdaydi taa ki bir ay oncesine kadar en çok emdiği ve en çok sut gelen göğsümü siktim biraz ilk kolostrum sutu gibi bir sivi geldi hemen yan delikten yapışkan sarimsi jel geldi sonra acidi bidaha hic ellemedim 3 hafta sonra tekrar bakayım dedim bu kez tek delikten kan geldi ve bir haftadır sıkınca hep geliyor kadın dr una gittik yurtdisindayiz herhangi bi kitle sekil bozukluğu vs görmedi hersey normal dedi sizce neden olmuş olabilir 30 yasindayim uc tane çocuğum var

29 Kasım 2019 12:12
Doç. Dr. Pelin Basım Doktora Sor

Doç. Dr. Pelin Basım tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube