Sorularda Ara

Diş Hekimi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 96 soru cevaplandı.

Yirmilik diş

Merhabalar hocam benim yaklaşık 3.5 senedir gömülü 20 lik dişim var ama çektirmemiştim bu süre zarfında hep baş ağrısı yapıyordu. 2.5 3 aydır geçmeyen boğaz yanması (boğaz kızarıklığı) halsizlik gibi şikayetlerimden dolayı defalarca kulak burun boğaza gittim çeşitli ilaçlar kullandım augmentin bid gibi antibiyotikler ama geçmedi benim de aklıma biraz da araştırınca gömülü 20 lik dişlerle ilgili bir sorun olabileceği geldi. Gömülü 20 lik dişler halsizlik boğaz ağrısı gibi durumlar yapar mı sizce?

11 Kasım 2021 17:59
Dt. Fikret Altan Doktora Sor

Dt. Fikret Altan tarafından cevaplandı.

Çene kitlenmesi

İyi akşamlar doktor bey çene kitlenmelerine bakıyor musunuz

4 Ekim 2021 23:06
Dr. Dt. H.Emre Harbalioğlu Doktora Sor

Dr. Dt. H.Emre Harbalioğlu tarafından cevaplandı.

Ağızda ve dilde yanma hissi

Merhaba Tijen HAnım; Benim sorum annem ile ilgili 70 yaşında 15 yıldır meniere ve 6 yıldır trigeminal nevralji hastası bu iki hastalığında tedavileri yapıldı ve ilaçlarını kullanıyor. Son 8 aydan beri annemin ağzında ve dilinde dudak kenarlarında yanma hissi var (dilim ağzımda büyüyor) diye ifade ediyor , gitmediğimiz doktr kalmadı ve yanmalar öyle ki 24 saat aralıksız sürüyor. Çok çaresiz durumdayız. Bize ne söylemek istersiniz?

23 Eylül 2021 10:35
Dt. Tijen Secerli Dürer Doktora Sor

Dt. Tijen Secerli Dürer tarafından cevaplandı.

Randevu Talep

İyi günler doktor bey hangi kurumda çalıştığınızı tam olarak belirtirseniz sevinirim.

10 Eylül 2021 22:36
Dt. Ali Güzel Doktora Sor

Dt. Ali Güzel tarafından cevaplandı.

Frenektomi

Doktor hanım ben üst dudak bağı ameliyatı oldum,üstünden 5 ay geçti.Buraya kadar her şey güzel ama doktorum bana iz kalmayacağını söyledi ,bu çokta inandırıcı gelmedi sonuçta her cerrahi operasyonun kalan bir izi vardır bunu biliyordum. Ama bu kadar iz kalacağını düşünmemiştim ,dudağımı kaldırdığım vakit bağın alındığı kısım koyu bir kırmızı ve diş eti rengi ile alakası yok ,çok belli olmakla beraber kesilen bölge içeriye doğru çökük duruyor ,bu çenenin üst -sağ çene için daha belirgin içine doğru çökük durumda ,benim anladığım kadarı ile bu operasyon da diş etine herhangi bir zararı olmaması lazım ,bağ alınıyor ama bende diş etimide kesmiş gibi duruyor ,kendisine geçen hafta gittiğimde bağın bir kısmının kalmış olduğunu söyledi ve alma tek...

6 Eylül 2021 15:55
Dt. Gonca Bayram Doğar Doktora Sor

Dt. Gonca Bayram Doğar tarafından cevaplandı.

FİTAT RİCA EDİYORUM

İMPLANTIN VE KÖPRÜNÜN FİYATLARI ÖĞRENEBİLİR MİYİM LÜTFEN

9 Ağustos 2021 13:27
Dt. Eda Candemir Doktora Sor

Dt. Eda Candemir tarafından cevaplandı.

çene kemiği şişlik

Hocam selamlar sevgiler. Hocam sol alt tam çene kemiğim üzerinde yağ bezesi tarzı bir lezyon oluştu yaklaşık 2 haftadır geçmedi. Ve bu lezyon tam yarım çıkmış 20 yaş dişimin olduğu kök hizasında tam çene kemiğimde ve üzerine bastırınca hareket ediyor gibi şişlik ve bastırınca ağrıyor ama bastırmayınca ağrı sızı lenf bezlerinin olduğu yerde değil hocam çenemin yan-alt kemiğinde ne olabilir acaba yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.

8 Şubat 2021 21:18
Dt. Esra Tuna Doktora Sor

Dt. Esra Tuna tarafından cevaplandı.

Dolgu ücreti?

İyi günler, dış dolgu ücreti ne kadardır, dolgu yaptırmak istiyorum. Konuyla ilgili geri bildirim yaparsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

12 Kasım 2020 15:58
Dt. Mustafa Besli Doktora Sor

Dt. Mustafa Besli tarafından cevaplandı.

çene kemiğine kaynamış diş çekimi

Hocam iyi günler. Hocam 4 yıl önce annem diş çekimi için bir acil diş hekimine gitmişti, acildeki hekimde diş çekiminde baya zorlanmıştı hatta çekim sonrası annemin üst çene kemiğinde kırık oluştu. Daha sonra annemin çekilen dişinin çene kemiğine kaynamış olduğunu öğrendik. Hocam benim de çekilme ihtimali olan kanal tedavisi olmuş apseli bir dişim var, tedavi için size görünmek istiyorum hocam. Eğer çekilmesine karar verilirse dişimin çene kemiğine kaynamış olup olmadığı çekimden önce anlaşılabilen bir durum mudur, eğer kaynamışsa çekimi çok mu zor olur hocam. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

17 Ekim 2020 21:41
Dr. Dt. Mehmet Tamer Kutsal Doktora Sor

Dr. Dt. Mehmet Tamer Kutsal tarafından cevaplandı.

Kanal tedavili diş eti üzerine baskı yapılınca oluşan ağrı

Hocam iyi günler. Hocam benim üst sağ arkada kanal tedavili dişimin üstünde diş etime baskı uygulayınca ağrı yapıyor hocam ancak yemek sırasında veya kendiliğinde dişte oluşan bir ağrı yok hocam. Hocam bir de ben diş problemimi size göstermek istiyorum ama Nizip'te görev yaptığımdan dolayı 17.30 gibi gelme imkanım var hocam. Acaba bu saatlerde gelsem sizden tedavi alma imkanım olur mu hocam.Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

12 Ekim 2020 08:11
Dr. Dt. Mehmet Tamer Kutsal Doktora Sor

Dr. Dt. Mehmet Tamer Kutsal tarafından cevaplandı.

Isedasyon uygulaması

Sedasyon uygulaması yapılıyormu Uyutularak diş çekimi ve dişlerımı yaptırmak istıyorum bilgi verırmısınız Sedasyon ücreti ne kadar

26 Eylül 2020 12:23
Dt. Berna Ölce Doktora Sor

Dt. Berna Ölce tarafından cevaplandı.

Kanal tedavisini yarim birakirsam

Hocam merhaba disimde 14 gun once kanal tedavisine baslandi yalniz 2 seansta yapilacak dendi 1.seanstan sonra disime ilac koyup gecici dolgu ile kapatildi yarin bidaha gitmem lazim ama koronadan dolayi korkuyorum tedaviyi biraz ertelememin herhangi bir saglik sorunu olurmu lutfen acil cevap bekliyorum

10 Ağustos 2020 19:23
Dt. Ahmet Ersoy Doktora Sor

Dt. Ahmet Ersoy tarafından cevaplandı.

Dış beyazlatma

Merhaba .Benim bir sorum olacak.Siz dis beyazlatma işlemini ne kadar fiyata yapıyorsunuz.Devket dış hastahanelerinde haberiniz var mı?

3 Ağustos 2020 12:03
Dt. Şeyda Kızılırmak Doktora Sor

Dt. Şeyda Kızılırmak tarafından cevaplandı.

Kök kesimi ameliyatı

Merhaba doktor hanım benim dişlerimde kist olduğu söylendi ve kanal tedavisinde küçülmedi kök kesimi olması gerektiği söylendi. Zor bir ışlem mı?. Ayrıca kök kesimi tedavisi olumlu olur mu? . Bütün bu tedaviler özelde yapılır mı çünki ben devlette tedavi alıyorum.

2 Temmuz 2020 23:07
Dt. Ezgi Şenyurt Doktora Sor

Dt. Ezgi Şenyurt tarafından cevaplandı.

Kök kesimi ameliyatı

Merhaba doktor hanım benim dişlerimde kist olduğu söylendi ve kanal tedavisinde küçülmedi kök kesimi olması gerektiği söylendi. Zor bir ışlem mı?. Ayrıca kök kesimi tedavisi olumlu olur mu

2 Temmuz 2020 23:02
Dt. Ezgi Şenyurt Doktora Sor

Dt. Ezgi Şenyurt tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube