Cerrahi Onkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Reflü hastalığı

Meraba hocam gece yatarken , kafamı yastıktan aşağı doğru kaydı ,agzima mide suyu geldi. Acaba ben reflü muyum , hayatımda ilk defa oldu bu durum ,başka sebeplerden dolayı da ağza mide suyu gelebilir mi

20 Mayıs 2020 03:51
Op. Dr. Sadık Eryılmaz Doktora Sor

Op. Dr. Sadık Eryılmaz tarafından cevaplandı.

Gaita testi

Merhaba hocam, Geçen hafta çok hafif ishal oldum. Ciddi ağrım yoktu, sürekli tuvalete gitme ihtiyacım, ateşim de yoktu. Mideme kramp giriyordu. Reflor aldım ve gün içinde düzeldim, ardından da ilacı bıraktım. 3-4 gün sonra yine aynı şikayetler tekrarlardı. Yeniden reflor aldım ve 2 gün devam ettim. Ardından şikayetlerim de sonlandı. Fakat yine de doktora başvurdum, kan testi ve gaita testi yapıldı. Bir bakteriye raslanmadı, kan değerlerim de PCT (0.3) trigliseridim de 217 çıktı, ayrıca gizli kan pozitif çıktı. Diğer bütün sonuçlar normal gözüküyor. Ayrıca hemoroidim de var. Bu sonuçlar ve açıklamalar doğrultusunda ne önerirsiniz. Teşekkür ederim.

31 Temmuz 2014 15:03
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli Doktora Sor

Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli tarafından cevaplandı.

IBS hakkında.

Hocam merhaba. Ben çok sık tuvalete çıkma ihtiyacı duyuyorum.Bununla beraber karın ağrısı ve sol kısımda gaz var.Her tuvalete gittiğim de yapıyorum fakat değişen bir şey olmuyor.15 Dakika sonra tekrar geliyor.1 seneyi geçkin bir süredir bu böyle.Bir ara düzenli olarak Meteospasmly kullandım.Tamamen yok olmuştu fakat şimdi yeniden başladı. Bu IBS nin belirtileri mi hocam ?

26 Haziran 2014 00:12
Prof. Dr. Sancar Bayar Doktora Sor

Prof. Dr. Sancar Bayar tarafından cevaplandı.

babamin mr sonucunu yorumlarmisiniz

Perihepatik ve Perisplenik sivi izlenmektedir. Karaciger sag lob 7. segmentte 11 mm capli hiperekoik solid yer kaplayanolusum izlenmektedir (hemanjiom?) Karaciger sag lob 6. segmentte ise heterojen yapida 23 nm capli hipoekoik solid yer kaplayan olusum dikkati cekmektedir. Ayrica 7. segmentte subdiafragmatik 50×26 mm boyutlarinda cevre parankime gore daha hipoekoik kalsifikasyonlar iceren ancak kesin kitle imaji vermeyen gorunum izlenmektedir.(atipik hemanjiom?, met?) MR ustu tetkiki onerilir.

3 Mart 2014 00:07
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli Doktora Sor

Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli tarafından cevaplandı.

mide yanması

hocam merhaba benim midemde yanma oluyor sanki boyle gegirmek istiyorum gegiremiyorum bogazima geliyor orada kaliyor her sabah kalktigimda bogazimda kuruluk oluyor su icince rahatlıyor sigara alkol kullanmıyorum boyum 1.70 kilo 68 evde hapim var gaviscon surup var birde famoser hap var bunlardan hangisini kullanabklirim hocam acmi tokmu gunde kactane nekadar sureyle kullanmak gerekir midemde boyle olunca yemek bile yiyemiyorum gorus ve tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler hocam

25 Aralık 2013 00:08
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli Doktora Sor

Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube