Anestezi ve Reanimasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 47 soru cevaplandı.

Solunum yolu

Hocam merhaba beni rahatsız eden bir durum hakkında danışmak istiyorum.Uyurken birisi tarafından solunum yoluyla bayıltılmak gibi bir şey olabilir mi?Haberlerde böyle şeyler duyuyoruz,özellikle hırsızlık vakalarında.Bu mümkün müdür?Böyle olsa bile uyanınca ne gibi belirtiler hissederiz.Cevaplarsanız sevinirim.

7 Nisan 2021 03:37
Uzm. Dr. Yeşim Işıkcı Doktora Sor

Uzm. Dr. Yeşim Işıkcı tarafından cevaplandı.

Genel anestezi

Hocam günaydın kalbimde hafıf derecede mitral kapak yetersizliği var genel anestezi almamda herhangi bir sakınca var mı? Teşekkürker

11 Şubat 2021 10:09
Doç. Dr. Serdar Epözdemir Doktora Sor

Doç. Dr. Serdar Epözdemir tarafından cevaplandı.

DİŞ ÇEKİMİ

Merhaba. benim 20 lik dişim kırıldı sadece kökü var .Genel Anestezi ile çektirmek istiyorum.Normal çektirmeye korkuyorum . Genel Anestezi benim için güvenilir olur mu.

18 Ekim 2020 16:49

Anestezi ve cinsel ilişki

Merhabalar ayın 13 nde burnumdan ameliyat olacağım.Ama ayın 3 ünde eşim regl olmuş bizde bilmeden cinsel ilişkiye girdik acaba anestezi ve ameliyatımla herhangi bir sorun olurmu

4 Mart 2020 09:03
Doç. Dr. Tarık Purtuloğlu Doktora Sor

Doç. Dr. Tarık Purtuloğlu tarafından cevaplandı.

..........

Merhabalar ahmet bey benim sorum biraz özel olacak fakat yardımcı olursanız çok memmun olurum.Sorum şu birini uyurken bir şey koklatarak bayıltmanın mümkünatı var mıdır? Bu konuda kendi adıma şüphelendiğim bir durum söz konusu.Mümkünatı yok diye biliyorum fakat size sormayı istedim emin olmak açısından ve içimin rahat etmesi açısından.Şimdiden çok teşekkürler,çok sağ olun.İyi çalışmalar dilerim.

29 Şubat 2020 17:16
Prof. Dr. Ahmet Eroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Eroğlu tarafından cevaplandı.

Anestezi almama sakınca var mıdır

Merhaba ben 14 gün sonra burun ameliyatı olucam ama şu an tonsilit oldum penisilin grubu ilaç kullanıyorum ameliyat günüme kadar geçerse kullandığım ilaçların sakıncası var mı geçmezse anestezi almama sakınca var mıdır

8 Aralık 2019 19:23
Uzm. Dr. Tolga Ergönenç Doktora Sor

Uzm. Dr. Tolga Ergönenç tarafından cevaplandı.

Azot protoksit

Merhaba Erhan Bey. Sorum anestezikler ile ilgili. Azot protoksit gazı diye bir gaz var ve bu gaz genel anestezi altında kullanılabiliyormuş sanırım. Bu azot protoksit ameliyat esnasında mı yoksa uyandırma esnasında mı verilir? Azot protoksit her ameliyatta ( burun vb gibi) kullanılır mı? Bu azot protoksit gazı vücut boşluklarına yayılabilir mı? Bağırsak vb boşluklardan çıkar mı ve ameliyat bitiminde bağırsak gazı şeklinde çıkışı gerçekleşir mi? Yani ameliyat bitiminde hala vücut içerisinde gaz hacmini arttırmış ve hapsolmuş şekilde kalabilir mi? Ne düzeyde kullanılırsa vücuttan bu şekilde çıkar?

29 Ağustos 2019 22:14
Uzm. Dr. Erhan Çetin Çetinoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Erhan Çetin Çetinoğlu tarafından cevaplandı.

Epilepsi Hastasıyım Genel Anazteziyle Dişlerimi yaptırsam problem olur mu

İyi Günler . Hocam ben epilepsi hastasıyım . Genel anaztezi ile dişlerimi yapacağım çok sıkıntılı uyanamazsın diyolar sizce ne yapmalıyım

8 Aralık 2018 17:08
Prof. Dr. Ahmet Eroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Eroğlu tarafından cevaplandı.

merhabalar

Hocam merhabalar benim babamin diyabet seker hastaligindan dolayi ayaklarinda tutulma ve liflerde zedelenme oldu bir gazete okumustum ozon tedavisi bunun icin gecerlimidir yada sizlerin bir tavsiyesi varmi cevap verirseniz sevinirim..

16 Kasım 2018 00:43
Uzm. Dr. Yasin Esen Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasin Esen tarafından cevaplandı.

Sac dökulmesi

Merhaba hocam ben burun ameliyati oldum 10 gun once yuzumde asiri yaglanma ve sacimda cok fazla dokulme olmakta sebebi nedir

29 Eylül 2018 21:16
Uzm. Dr. Canan Topcu Doktora Sor

Uzm. Dr. Canan Topcu tarafından cevaplandı.

genel anastezi riskli olur mu benim için

Selamlar Hocam. Revizyon burun ameliyatı olmayı düşünüyorum. 10 yıl önce ameliyat olmuştum burundan. Yalnız son üç yıldır hiç uykuya dalamıyorum.Yeşil reçete ilaçlar bile beni uyutmuyor. Böbreklerim de az çalışıyor.Kreatinin ve üre biraz yüksek.ama doktorlar çok önemli bir şey yok diyor.Genel anestezi de sorun olur mu acaba?Riskli olur mu benim için.

18 Mayıs 2018 00:23
Prof. Dr. Ahmet Eroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Eroğlu tarafından cevaplandı.

Merhabalar

20gunluk çocuğum var doğumda beyinde zarla kafatası arasında kanama olduğunu söylediler mr çekilecek ama anestezi yapılarak acaba zararı olur mu bir de kan şekeri düşüklüğü var

27 Ekim 2017 18:36
Dr. Fatih Mısırlıoğlu Doktora Sor

Dr. Fatih Mısırlıoğlu tarafından cevaplandı.

Spinal anestezi baş agrisi

Ben 3 gün önce kil dönmesi ameliyatı oldum . Spinal anestezi uygulandı daha rahat oluca gi söylendi fakat baş ağrısından bir türlü ayaklanamiyorum yemek yiyemiyorum midem de bulanıyor sadece uzanırsam baş ağrım hafifliyor hastanede yatıyorum kaç gündür ne zaman çıkacağım da belli değil doktor baş ağrınız geçince çıkarsın diyor kafeinli içecek de tüketiyorum baş ağrısı son sürat devam yardım edebilir mısınız bana??

6 Ekim 2017 16:22
Prof. Dr. Ahmet Eroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Eroğlu tarafından cevaplandı.

Anestezi hakkında

Hocam merhabalar, ben 1.5 ay sonra safra kesesi ameliyatı olacağım. Ara sira sigara içiyorum 21 yaşındayim. Genel anestezi olacağım icin anestezi uzmanı bana sigara içtiğimi falan sorar mı? Ailem bilmediği icin tedirgin oluyorum. Sorarsa bile 1 ay oncesinde sigarayi bırakıp içmiyorum desem bir sıkıntı yaratirmi ? Bu konuda bana bi çözüm sunarsaniz cok sevinirim. Sağlıklı günler:)

11 Haziran 2017 13:30
Dr. Fatih Mısırlıoğlu Doktora Sor

Dr. Fatih Mısırlıoğlu tarafından cevaplandı.

Gebelikte Tiroid Ameliyatı

Hocam Merhaba, 29 yaşındayım 10 haftalık gebeyim. Yapılan biyopsi sonucumda sağ da az sayıda ve sol lobda ki tiroid bezlerimde papiller karsinom hücrelere rastlandı. (Nodüllerim 10mm civarında) Kan değerlerimde herhangi bir sorun çıkmadı. Endokrin Cerrahi ile yapmış olduğum görüşme sonrasında gebeliğin 20. haftasında veya gebelik sonunda ameliyat etmeleri gerektiğini söylediler ve kararı bana bıraktılar. Hocam, bu ameliyatı hamilelikte olmamın sakınca ve riskleri nelerdir? Bebeğin narkoz alması doğum sonrasında sakatlık, özür vb. herhangi bir problem yaşamamıza neden olur mu? Çok zor durumda kaldım, karar veremiyorum yardımınızı rica ediyorum. Teşekkürler.

19 Nisan 2017 10:38
Prof. Dr. Ahmet Eroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Eroğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube