Soru Sahibi
1 Şubat 2018 00:35

Mide biyopsi sonucu

Mide endoskopisi sonrası biyopsi raporumun sonucu nedir açıklar mısınız? Kronik inflomasyon +++ Nötrofilik aktivite ++ intestinal metaplazi - (alcian blue ph: 2,5 histokimyasal boyası ile Atrofi - Helikobakter pilori ++ Lenfoid folikül + Yanıtlarsanız sevinirim neyim var acaba? Mide kanseri falan var mıdır sizce?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

İYİ GÜNLER, KANSERLE İLGİLİ BİR BULGU YOK. YAŞINIZ ÇOK GENÇ, TABİİ Kİ DİKKATLİ OLALIM AMA İLK AKLINIZA GELEN KANSER OLMASIN LÜTFEN. YALNIZ ENDOSKOPİ SONUCUNA GÖRE GASTROENTEROLOG İLE GÖRÜŞÜP TEDAVİ ALMANIZ VE AYRICA BİR DİYETİSYENLE GÖRÜŞMENİZ GEREKMEKTE.

1 Şubat 2018 10:39
Soru Sahibi

Hocam öncelikle kırmayıp cevap verdiginiz icin tesekkürler.Ben bu konularda biraz pimpirikliyim.Doktorum antibiyotik verdi kullanıyorum onları.Helikobakter pilori dünyanın yarısında varmıs.Bu bakteri büyük bi risk teşkil ediyor mu yoksa normal mi herhangi bir kötü sonuç oluşturur mu

5 Şubat 2018 11:42
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

BAKTERİNİN ERADİKASYONU YANİ BULUNDUĞU DOKUDAN TEDAVİ İLE KAYBEDİLMESİ ÖNEMLİ. SİZE SÖYLENİLDİĞİ GİBİ TOPLUMDA ENDOSKOPİ YAPILAN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNDA SAPTANMAKTA. YAPILAN ÇALIŞMALARDA HELİKOBAKTER PİLORİ POZİTİFLİĞİ İLERLEYEN ZAMANLARDA KANSER İÇİN ZEMİN HAZIRLADIĞI GÖSTERİLMİŞ, BU NEDENLE ORTAMDAN UZAKLAŞTIRILMALI, YOKEDİLMELİ. YALNIZ SİZİN ENDOSKOPİDE KRONİK İNFLAMASYON-İNTESTİNAL METAPLAZİ DENMEKTE, UYGUN DÖNEMDE ENDOSKOPİ KONTROLÜ UYGUN OLABİLİR, BULGULARIN GERİLEDİĞİNİ GÖRMEK AÇISINDAN

6 Şubat 2018 19:42
Soru Sahibi

Kronik inflomasyon +++ instenstnal metaplazi - diyor raporda yani bu dediginiz bakterinim ölüp ölmedigini endoskopi dısında baska biseyden ögrenemeyiz mi? Bir de doktorum 2 haftalık bana largopen,klacid ve bizmopen verdi bunlar helikobakter adlı bakteriyi öldürür mü 2 hafta sonunda?

6 Şubat 2018 21:09
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

BU SORULAR DAHA ÇOK GASTROENTEROLOJİ UZMANI TARTIŞMA ALANINDAKİ SORULAR. SANIRIM O SİZE DAHA UYGUN, DAHA SAĞLIKLI BİLGİLER VERECEKTİR.TEDAVİNİZ VE TAKİPLERİNİZ GASTROENTEROLOJİ UZMANI İLE OLMASI EN UYGUN YOL. İLK SÖYLEDİĞİM GİBİ AKLINIZA BU DURUMDA İLK GELEN SİZİN İÇİN KANSER ŞÜPHESİ OLMASIN.

7 Şubat 2018 08:33
Prof. Dr. Hasan Mutlu
Prof. Dr. Hasan Mutlu Tıbbi Onkoloji , Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 23 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Koltuk altı lenf Prof. Dr. Hasan Mutlu
Mide biyopsi sonucu Prof. Dr. Hasan Mutlu
kaslarda dökülme Prof. Dr. Hasan Mutlu
KAN DEĞERLERİNDE YÜKSELİŞ Prof. Dr. Hasan Mutlu
periportal bölgede lenf nodu Prof. Dr. Hasan Mutlu
Tıbbi Onkoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Shute Ailia Dae
Uzm. Dr. Shute Ailia Dae Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Hakan Taban
Uzm. Dr. Hakan Taban Tıbbi Onkoloji
Doç. Dr. Murat Sarı
Doç. Dr. Murat Sarı Tıbbi Onkoloji
Uzm. Dr. Abdallah Shabair
Uzm. Dr. Abdallah Shabair Tıbbi Onkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube