KF
Soru Sahibi
17 Şubat 2016 15:14

isteksizlik

merhaba, kızım anaokuluna gidiyor.satranç kursuna yazdırdık, birkaç hafta sonra gitmek istemediğini söyledi.Öğretmeni kendisiyle konuşup ikna etti kursa devam etti.Fakat yarıyıl tatilinden sonra özellikle bu hafta sürekli arada ağlayarak gitmek istemediğini diğer sınıftaki tanımadığı erkek arkadaşlarıyla eşleştirildiğini, oyunu yapamadığını,taşlarının hep yendiğini onun hiç taş alamadığını ve bazende karşısındaki arkadaşının 'oynayamıyorsun' dediğini söyledi.1 haftadır onu motive etmeye çalıştım. bunun bir oyun olduğunu, yanlış yapmasının doğal olduğunu, kendine stres yapmamasını gidip 1 saat süren derste eğlenmesini vb. birçok sözle telkin vermeye çalıştım ve her defasında kızımdan duyduğum şuydu ' evet ya ben niye bunu bu kadar kafama takıyorum ki gidecem' diyordu ama her gün özellikle çalıştığım için akşamları 1 haftadır bu çok sık tekrarladı.bugün gidecekti fakat babaannesi istemezse yollamayacağını söyledi ve aradığımda gitmemiş.bir de ağlarken kusma isteği geliyor kadında kıyamamış.şimdi doktor bey ben 1 haftadır telkin vermeyle yanlış mı yaptım.amacım korkusunun üzerine gitmesiydi neticede seneye okula gidecek atıyorum matematiği sevmezse gitmek istemezse tamam diyemeyeceğimize göre şimdiden alışmasını istemiştim üstelik onu her seferinde sabırla ikna ettimde güzelce anlattım.ben eşimle ve ailesiyle de arada kalıyorum boşuna çocuğumu 1 hafta strese soktum bende baştan tamam gitme der kestirir atardım ama iknaya çalıştım.yanlış olan benim yaptığım mı eşim beni suçluyor çünkü.ne yapmalıyım.mide bulantısınıda artık silah olarak kullanmaya başladı.biraz sıkıştığında yemeğe oturduğunda falan başlıyor midem bulanıyor demeye.sizce ne yapmalıyım.özellikle bu satranç konusunda...şididen teşekkürler...

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Ferhan hanım merhaba, İçerik olarak doğru bir söylem olmasına rağmen belki söyleyiş tarzı ve çocuğunuzun aslında o oyunda yaşadığı duyguyu tam algılamadığınız için sıkıntı yaşanmış olabilir. Çocuklara yaklaşım çok önemli bazen hassas yaklaşım sorun çözemediği gibi çoğu zaman sorunun büyütülmesine ve çocuğun kendini dışlanmış v yetersiz görmesine yol açabilir. Uzman pedagog görmesi gerekir. Çocuğunuzu görmeden daha net bir şeyler söylemem doğru olmaz.

20 Nisan 2016 13:19
KF
Soru Sahibi

Soner bey cok tesekkur ederim ilginiz icin kizimi goturdum pedagoga sizden hemen cevap alamadigim icin baska bir uzmanla gorustum.tekrar tesekkurler.

20 Nisan 2016 13:46

Rica ederim. Sağlıklı mutlu güzel günler diliyorum.

20 Nisan 2016 13:49
Uzm. Pedagog Soner Koşan
Uzm. Pedagog Soner Koşan Pedagoji

Yazar toplam 55 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
memeden kesme Uzm. Pedagog Soner Koşan
Oğlumun gördüğü şidder Uzm. Pedagog Soner Koşan
Kız Çocuğunun gelişimi hk. Uzm. Pedagog Soner Koşan
Bebekler de Zorla Güzellik olur mu ? Uzm. Pedagog Soner Koşan
kreşe uyum sorunu Uzm. Pedagog Soner Koşan
Pedagoji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube