Magnezyumun önemi!

Magnezyumun önemi!

Magnezyum eksikliğinde; halsizlik, çarpıntı, kalp ritim problemleri, kramplar, epileptik problemler dediğimiz beyin nöbetleri olanlarda mutlaka acaba hastada magnezyum eksik mi diye düşünmek lazım. Kas çalışmasında kalsiyumun etkisini azaltarak kasların gevşemesinde magnezyum çok önemli bir rol oynar. Magnezyum dengesizliği durumlarında, eksikliği durumlarında da hastalarda kramplar artar. Kasılmalar artar. Diyabetik hastalarda magnezyum eksikliği önemlidir. Hemen hemen bütün diyabetik hastalarıma magnezyum tedavisini ekliyorum.

Neden?

İnsilün sekresyonu için magnezyum çok önemlidir. Pankreas bezinden salgılanması için. Hücrelerde insülinin kullanılması içinde magnezyum önemlidir. Böylece diyabet regilasyonu magnezyum verdiğimiz hastalarda kolay olur. Daha çabuk şekerlerini düzeltiriz.

Kalp ritim bozukluklarında, astımda, migrende, tansiyon yüksekliklerinde hatta gebelik hipertansiyonunda magnezyum desteği şarttır. Magnezyum en fazla badem, ıspanak, bakla, kaju, fıstık, patates gibi yoğurt gibi ürünlerde bulunur. Ama yetersizliği durumunda da dışarıdan magnezyum ucuzdur, takviye etmekte fayda vardır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Cüneyt Hayretdağ

Uzm. Dr. Cüneyt Hayretdağ, 1973 yılında İzmir'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak 1996 yılında Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Bozyaka İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Dahiliye - İç Hastalıkları Uzmanı olmuştur.  3 Yıl Tire Ssk Hastanesi daha sonra İzmir Eğitim Hastanesi Acil Servis Sorumlusu ve ihtisasını aldığı serviste Uzman Hekim ve Yoğun Bakım sorumlusu olarak hasta kabulü yapan Uzm. Dr. Cüneyt Hayretdağ, Bir çok asistan doktor eğitimine katkısı olmuş sonrasında yaklaşık 5 yıl çeşitli özel hastanelerde Kurucu, Başhekim ve Uzman Doktor unvanları ile görev yapmış, Urla Devlet Hastanesi'nde 5, Özel Medifema Hastanesi'nde 2 yıl görev yapmıştır. Uzm. Dr. Cüneyt Hayretdağ, mesleki çalışmaları ...

Etiketler
Magnezyum
Uzm. Dr. Cüneyt Hayretdağ
Uzm. Dr. Cüneyt Hayretdağ
İzmir - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube