Tıbbi Farmakoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Ovitrella igne disarida kaldi

Merhabalar ovitrella igne kullaniyorum buzdolabinda sakliyorum normalde ama bir gece yanlislikla diger malzemeler ile disari cikarmisim gece 2 de ve ogle 14 e kadar disarda kalmis güneş gormuyor karanlikda sicaklikda 15 ile 22 derece arasi bir yerde kaldi 12 saat bozulmuşmudir atayim mi farkedince tekrar buzdolabina attim ama bilmiyorum yan etkisi olurmu

4 Temmuz 2021 14:18
Dr. Ünal Zağlı Doktora Sor

Dr. Ünal Zağlı tarafından cevaplandı.

İlaç etkileşimi

Hocam merhaba dün öğle saatlerinde sarı kantaron içeren karışık bitki çayı içtim.( Karışık çay olduğu için sarı kantaron dozunun düşük olduğunu düşünüyorum) Akşam da 25 mg sertraline başladım , doktor tavsiyesiyle 4 gün sonra 50 mg içeceğim. Şimdiye kadar belirgin, şiddetli bir yan etki görmedim fakat sarı kantaronla etkileşime girmiş olabilir mi? İlacı içmeye devam etmeli miyim yoksa kesmeli miyim? Teşekkürler.

2 Mayıs 2021 12:56
Dr. Ünal Zağlı Doktora Sor

Dr. Ünal Zağlı tarafından cevaplandı.

Kimyasal gaz bulaşması

Merhaba, Bizim balkon kapısı mutfak ile bağlantılı. Balkon açık hava diye eşim ayakkabılarına sprey sıkma gibi işlemler yapıyor. O spreylerde kokulu bilirsiniz. Genelde de kapı pervazında duruyor kendi içerde ama ayakkabıları balkonda tutarak spreyliyor. Dolayısıyla balkon kapısı açık oluyor. Mutfak tezgahında,masasında bebeğin biberonları, yiyecek ,içecek kapları oluyor. Balkondan içeri gelen o koku acaba spreydeki zararlı gazlarında içeri girdiği anlamına mı geliyor? Ayakkabılara sıkıyor ama sprey sonuçta mutfaktaki bu eşyalara bulaşıyor olabilir mi?

17 Aralık 2020 11:52
Dr. Ünal Zağlı Doktora Sor

Dr. Ünal Zağlı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube