Sorularda Ara
Uzmanlar

Spor Hekimliği - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sol diz çapraz bağ ameliyatı sonrası

Sol diz ön çapraz bağ kopması ameliyatı oldum yarın 7 gün olacak haftaya dikişler alınacak yatarak ayağı kaldırma hareketini yapamıyorum.diğer verilen egzersizleri yapıyorum. Sıkıntı olur mu hocam.3 hafta kontrol dedi. Tek değnek ile topallıyarak yürüyorum.yürümem ne zaman normale döner ve ayağımı kaldırmam be zaman düzelir dikişlerde bir şey yok iltihap yok ağrıda hareketleri yaparken oluyor hocam. Ayağım kalkmayınca içim içimi yiyor stresten.

1 Haziran 2019 22:38
Doç. Dr. Soner Akkurt Doktora Sor

Doç. Dr. Soner Akkurt tarafından cevaplandı.

Yan bağ ve çapraz bağ

Merhaba hocam ben askeri personelim 2012 yılında yaşadığım bi çatışma da kayalıklardan düşme sonucu çapraz bağlarda ve yanbağlarda ciddi hasar oluştu. O zamanlar durumun farkında olmadığımız için ufak tedavilerle geçiştirdik. Ama şimdi yürümede bile sıkıntı çekiyorum. MR çektirdim ön çapraz bağlar uç boynuzunda üç adet yırtık var bide 1,5 -1,8cm ölçülerinde kist var yazıyor. Ne yapmam gerek şu an Iğdır da çalışıyorum temmuz da iznim var sizinle görüşme imkanımız olabilir mi ameliyat olursam ne kadar zamanda ayağa kalkarım bizim işte üç aydan fazla rapor olmuyor çünkü. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

24 Haziran 2017 09:28
Doç. Dr. Soner Akkurt Doktora Sor

Doç. Dr. Soner Akkurt tarafından cevaplandı.

Çapraz bağ

Merhaba kolay gelsin hocam benim 1 yıldan fazla sağ diz çapraz bağlar kopuk artık yürüyemez hağle geldim ne yapmam gerek

2 Ocak 2017 13:24
Doç. Dr. Soner Akkurt Doktora Sor

Doç. Dr. Soner Akkurt tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube