Pedagoji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bebekler de Zorla Güzellik olur mu ?

Merhaba Soner bey; 20 aylık Erkek bebek babasıyım. Sünnetini 12 aylıkken oldu. ön taraftan yukarıdan 4 diş, alttan 2 diş sağ taraftan da 1 azı diş çıkardı. Bebeğim yemek yemek istemiyor ve yedirirken çok zorlanıyoruz. Bazı zamanlar kucağıma alıp kollarını hafifçe tutup zorla yediriyoruz. Biraz ağlayınca bırakıyoruz. bu durumun bebeğim üstünde bilinç altında bir korku yada yemeğe karşı oluşabilecek herhangi bir düşünce v.s... oluşturabilir mi?? sizin tavsiyeniz ne olur nasıl bir yol izlenmeli? cevap için tşkler şimdiden.

17 Haziran 2016 10:40
Uzm. Pedagog Soner Koşan Doktora Sor

Uzm. Pedagog Soner Koşan tarafından cevaplandı.

kıskançlık

Merhaba Hocam, benim 1,5 yaşında bir oğlum var 5 aylık hamileyim oğlum şuanda diğer bebekleri çok kıskanıyor kucağıma dahi almamı istemiyor, kardeşi doğduğu zaman aralarındaki az yaş farkınıda göz önünde bulundurarak bu kıskançlığı en aza indirmek ve oğlumun piskolojisi sağlam tutmak için ne yapabilirim doğumdan önce ve sonra nasıl bir tutum ve davranış sergilemeliyim neler yapmalıyım? pedagog yardımı almalımıyım?

17 Ağustos 2015 16:33
Uzm. Pedagog Soner Koşan Doktora Sor

Uzm. Pedagog Soner Koşan tarafından cevaplandı.

Bez bırakma

29 aylık erkek çocuğuma bezi bıraktırmaya çalışıyorum, 6. Gündeyiz, önce 2 kez çişini kendi tuvaletine yaptı, sonra çişini de kakasını da geldiğinde söylemeye ve tutmaya başladı ancak kesinlikle ne kendi tuvaletine ne de adaptörle normal tuvalete oturmayı reddediyor, ödül ve değişik oyalama yöntemlerini denedim, çişi gelince sölüyor ama tuvaletine oturmadığı için son ana kadar tutup sonra yere yapıyor, devam etmelimiyim, yoksa bırakıp ara mı vermeliyim? Çocuğum hazır değil anlamına mı geliyor tuvalete oturmayı reddetmesi? Devam edersem bu onun psikolojini olumsuz etkiler mi? Yoksa ilerleyen zamanlarda alışır mı oturmaya? Zorlamıyorum ama konuşarak ikna etmeye çalışsam da bazen sabrım kalmıyor, tuvaleti de müzikli ışıklı, kışın beziyle oturu...

3 Temmuz 2015 17:54
Uzm. Pedagog Soner Koşan Doktora Sor

Uzm. Pedagog Soner Koşan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube