Ortopedi ve Travmatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 8 soru cevaplandı.

Ayak dısa basma

Merhaba talus kırıgı sonucunda ameliyat oldum lakin su an topugumda bır ıce kayma olustu sag ayagımı duz basamıyorum dışa basıyorum tabanlık verildi 1 aydır kullanıyorum ama bir düzelme olmadı bu gecıcı bır durummudur yoksa ameliyatla duzelirmı tedavi yontemı varmıdır kalıcı bır durummudur cok endıselıyım tesekkur ederim

11 Kasım 2021 14:31
Prof. Dr. Ali Alp Doğan Doktora Sor

Prof. Dr. Ali Alp Doğan tarafından cevaplandı.

Ayakta yanma

Yaklaşık beş yıldan beri ayak tabanlarım yanıyor birden bire olmadı yavaş yavaş şiddetlendi.il yıl yaz mevsiminde hafif yandı ikinci yıl biraz arttı ertesi yıl derken şimdi kışın bile yanıyor yazın geceleri kesinlikle uyuyamıyorum çok şiddetli yanıyo delircem leğende buzlu su koyuyorum geceleri yanıma yada buz şiesi yapıyorum ayaklarıma bağlıyorum ama . olmuyor yazın hiç uyumuyorum.sadece hipotroidim var lütfen bi ÇARE

3 Mayıs 2021 10:26
Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp Doktora Sor

Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp tarafından cevaplandı.

Esnek düz tabanlık

Hocam merhaba ben polislik için elemelere katılacağım ayağım esnek düz taban gündelik hayatta sıkıntı yaşamıyorum ağrı sızı vb şeyler yaşamıyorum, devlet hastanesinde muayene olmaya gittim açmak heyet raporu gerekli olduğundan derecesini öğrenemedim. Sorum şu esnek düz taban bir bireyin ayağının normal hale az da olsa gelme ihtimali var mı mesela 15 derece düz taban çıkan ayak gerekli önlemler tedbirler ile 17-18 dereceye çıkartılabilir mi acaba ekleneceğim diye çok endişe ediyorum.

23 Mart 2021 01:23
Op. Dr. Hasan Öztürk Doktora Sor

Op. Dr. Hasan Öztürk tarafından cevaplandı.

Sağ ayak baş parmak eklemi

Merhabalar sağ ayak baş parmağımda bir ağrı sebebiyle MR çektirdim bu MR da ne demek istiyor hekimlerimizden bileği almak istiyorum anterior tibiotalar arasında hafif sıvı izlenmiştir.medial kneiform-matatars eklem aralıgında daralma ve matatars bazisinde milimetrik subkondral mistik değişiklik mevcuttur yazıyor.

1 Aralık 2020 14:29
Op. Dr. Hüseyin Başaran Doktora Sor

Op. Dr. Hüseyin Başaran tarafından cevaplandı.

Ayaklarin yanmasi

Benim sorum geceleri aşırı derecede içten ayaklarım yaniyor uykuya dalmakta zorlaniyorum ayaklarimi iceri koyamıyorum surekli soguk ariyorum bunun sebebi ne olabilir ne yapmam gerekir simdiden teşekkür ederim

3 Temmuz 2020 04:16
Op. Dr. Engin İlker Çiçek Doktora Sor

Op. Dr. Engin İlker Çiçek tarafından cevaplandı.

Ayak baş parmağımı çarpmamın ardından bacağım uyuştu.

Merhabalar, dün ayak baş parmağımın ucunu yataga carpmam ile beraber parmagimin eklem kisminda morluk olustu. Ardından bugün ayni bacagim uyusmaya basladi. Endişelenmeli miyim? Bu hastanelerin de tehlikeli oldugu günlerde hastaneye gitmek istemiyorum, ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

18 Nisan 2020 12:05
Op. Dr. Tayyar Öz Doktora Sor

Op. Dr. Tayyar Öz tarafından cevaplandı.

Tarak kemiği kırığı

2 ay önce ayak tarak kemiğimi kırdım.12 gün alçıda kaldı.Doktor kemiğin kaynamış diyerek alçımı çıkarttı.Yaklaşık 1 ay sonra 2 gün boyunca sabahtan akşama kadar üzerine bastım ve ayakta kaldım. O günden beri ayağımda ödem var ve ayağım şiş. Üzerine basamıyorum. Her bastığımda ağrım oluyor. Aksayarak yürüyorum. Tam ve doğru adımlar atamıyorum. Ne yapmalıyım? Ayağımın ne zaman tam olarak iyileşir. Artık yürümek istiyorum.

24 Temmuz 2019 14:01
Op. Dr. Melih Boyacıoğlu Doktora Sor

Op. Dr. Melih Boyacıoğlu tarafından cevaplandı.

Jones kırığı

yaklaşık 5 gün önce sol ayağımda jones kırığı oldu doktor 1-2 milim oynarsa ameliyat gerekeceğini ama şuanlık alçıyla iyileşebileceğini hiçbir şekilde yere basmamam gerektiğini söyledi ama dün kazayla hafif bir şekilde yere temas etti şiddetli olmasa da bir ağrı hissettim bu kadar bir temas ile kırık 1-2 milim oynama ihtimali var mıdır ve alçılı kaç hafta sürer iyileşmesi?

18 Mayıs 2019 13:48
Doç. Dr. Yunus Atıcı Doktora Sor

Doç. Dr. Yunus Atıcı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube