Meme Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Mamografi sonucu

Hocam iyi günler annemin mamografi sonucunu yorumlarsanız çok sevinirim Rapor Detay Bilgisi BİLATERAL MAMMOGRAFİ TETKİKİ Bilateral cilt,ciltaltı ve retromammer alan normaldir. Meme parankimi ACR tip B özelliktedir. Asimetrik dansite,küme yapmış mikrokalsifikasyon odağı,spiküler uzanımlı yer kaplayan lezyon izlenmedi. Görüntülenen sağ aksiller alanda LAP izlenmektedir. Kategori : BI-RADS 3 Öneri:US korelasyonu önerilir. BI-RADS Değerlendirme Kategorileri / ACR Meme Parankim Paternleri: Kategori 0: Ek görüntüleme ile değerlendirme gereksinimi var. A : Tama yakın yağlı doku ile replase meme dokusu.(lipomato) Kategori 1 : Negatif B : Seyrek fibroglandüler doku. Kategori 2 : Benign bulgu. C : Heterojen yoğun.(mammografik duyarlılık azalabilir)(h...

15 Kasım 2021 16:53
Prof. Dr. Mehmet Eser Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Eser tarafından cevaplandı.

6 ay da yeni bir kitle oluşur mu

Merhabalar Metehan bey 25 yaşındayım ailemde öykü yok. 6 senedir 6 ayda bir fibroadenomlarım dolayısıyla usg ile kontrol oluyorum. Boyutları çok şükür hep aynı. Fakat ben her 6 ayda bir aşırı strese giriyorum. Ya yeni bir kitlem çıkarsa vs. diye. Sizce 6 ayda kötü huylu kitle çıkar mı meme de ? Ve kanser olma ihtimali var mı ? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum, sevgiler.

20 Ekim 2021 07:52
Prof. Dr. Mehmet Eser Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Eser tarafından cevaplandı.

Omuz agrisi

Merhabalar hocam benim sıkıntım şu virüsten önce sol omuzumda her geriye attığında kit kit diye ses geliyordu.fazla takıntı yapmadım ama ilerleyen zamanda ağrı yapmaya başladı.agri zaman zaman sol koluma vuruyor.kolumu başımın hizasına kaldıramıyorum.kaldirdigim anda hemen kalbimin üstünde ve arkasında bir ağrı oluyor.ve gogsumun üst kısmında damar belirginlesmis.problem nedir acaba?

5 Temmuz 2020 18:46
Prof. Dr. Mehmet Eser Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Eser tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube