ke
Soru Sahibi
6 Ağustos 2016 00:18

Sürekli Kusma Hissi

Hocam iyi günler dilerim. Ben 18 yaşında aklı başında bir gencim, yani küçüklüğümden beri sahip olduğum karamsar yapım hariç hiçbir sorunum yok :) Bu yıl üniversite sınavına girdim, girmeden önce çok yedim ve sınav binasına varınca kustum daha doğrusu kusmam gerekti yoksa sınavda kusacaktım. Sınavda zar zor durdum öyle söyleyeyim, daha sonra sınavı atlattım bir şekilde ve vücut geliştirme sporuna başladım. 1 ay herşey iyi güzel gidiyor iştahım artmış, yeme alışkanlığım tamamen değişti akşam saat 22:00 da makarna,pilava abanıyorum mesela. 1 aydan sonra birgün arkadaşlarla dışarıda yemek yerken, acayip rahatsız oldum zar zor bitirdim yemeği. Ertesi gün yine arkadaşlarla yerken aynı durum ama bu sefer kusacak gibi oldum, yine zar zor bitirdim yemeğimi. Sporu bırakmam gerektiğinin farkına geç vardım,zaten niye başladığımı bile bilmiyorum. Artık arkadaşlarımla gittiğim yemek yediğim yere gitmedim çünkü yine aynı olayı yaşamaktan korktum. Düşüncelerim istemsizce artık hep bu olayın etrafında dönmeye başladı. Üniversite sınavının ikinci aşaması yaklaşıyor ve ben hiçbirşey yapmıyorum, yapamıyorum çünkü bu olayı kafaya takmaktan. En sonunda anneme danıştım, kendisi panik atak hastası olduğu için beni biraz anlayabileceğini düşündüm.Midemde bir sorun varmı diye gastreontolojiye gittim bir ilaç verdi bunu bitir tekrar gel dedi, ama hocam ben halen kafada bu sorun var. Psikiyatriye gidecem sanırım devlet hastanesinde. Özele para yetiremeyiz şuanda mümkün değil. Ama benim bu sorunu kafadan atmam lazım , önümüzdeki 7 ay sonraki sınava hazırlanmam lazım bu düşüncelerden kurtulmam gerek hocam. Takıntılı bir bireyim zaten anlayacağınız. O olaydan beri dışarıda birşey yemiyorum ve dışarı çıkmadan önce çok az yiyorum. Ama doktora gidince nasıl tarif edicem ki ? Size anlattığım anımı anlatsam güler bana, ''Oğlum kusmayı bile dert ediyorsun '' dese ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

İyi günler dilerim Enes Bey; endişeleriniz yersiz; hiçbir doktor size gülmeyecek, sizin şikayetlerinize ciddiyetsiz şekilde yaklaşmayacaktır. Sorununuzla daha önce defalarca karşılaştım; uygun bir psikiyatri tedavisi ile iyileşebilirsiniz; hiç çekinmeden, aynen burada yaptığınız gibi içtenlikle ve tam yaşadığınız gibi sorununuzu psikiyatri uzmanına anlatın; size yardımcı olacaktır. Sağlıklı günler dilerim.

6 Ağustos 2016 09:18
ke
Soru Sahibi

Hocam peki bu sorunu yaşayan hastalarınıza ilaç tedavisi mi uyguladınız yoksa konuşarak halletiniz mi ? Pek konuşarak hallolabileceğini sanmıyorum, çünkü yemek yeme gibi basit bir işlev ve kusma gibi anormal bir durumu sürekli kafada kurgulamak gerçekten iyi birşey değil.

7 Ağustos 2016 00:23

İyi günler dilerim Enes Bey; ben hastalarını oyalayan bir hekim değilim; birkaç seansta sonuca ulaşırım; günde çok sınırlı hasta kabul ettiğim için seans süremin 1,5-2 saati bulduğu olur ve tek bir seansta bile önemli aşama kaydederim. Sizin rahatsızlığınızda ilaç tedavisi ile bilişsel-davranışçı psikoterapiyi birarada uyguluyorum. Saygılarımla.

8 Ağustos 2016 11:11
ke
Soru Sahibi

Hocam tekrardan iyi günler... Psikiyatriye gitmeye karar vermiştim annem ile birlikte. Ama annem şimdi diyor ileride iş hayatında vs. sorun yaşabilirsin. Psikolojik hastalığından dolayı. Hocam bu kayıtların gizli tutulması mümkün değil midir ?

12 Ağustos 2016 15:35

İyi günler dilerim Enes Bey; hastaneler kural gereği dosya tutarlar; ancak bunlar ileride (şizofreni gibi birkaç özel hastalık dışında) sizin iş hayatınızda bir engel oluşturmazlar. Yine de çok kaygınız varsa kayıtlarınızın sadece tek bir hekim tarafından tutulduğu ve bilindiği; başka hiçbir kimsenin erişemeyeceği özel bir muayenehaneye gidebilirsiniz.

13 Ağustos 2016 09:41
Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Uzm. Dr. Serhat İpekçi Psikiyatri

Yazar toplam 933 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Cinsellik Ve ihtiyaç Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Uykusuzluk Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Post ssri sendrom Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Somtizsasyon okb Uzm. Dr. Serhat İpekçi
İbs ve Psikaytri Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Psikiyatri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube