un
Soru Sahibi
24 Şubat 2022 13:05

Pet ct

Hocam merhaba hasta (annem) 54 yaşında 30 yaşında meme kanseri tanısı konuluyor. Bir memesi alındı ve sol koltuk altından lenfler alındı. Tedavilerden sonra iyileşiyor. 4 5 yıl sonra doğum yapıyor. Doğumdan sonra yükselen östrojen seviyesinden dolayı kafatası kemiğine sıçrıyor ve tekrar kemoterapi ve beyinden radyoterapi görüyor. Şuan gayet iyi 3 4 ayda bir kontole gidiyor genelde kan isteniyor ve sıklığına bağlı mr isteniyor. Bu sefer gittiği doktor pet istemiş baya uzun zamandır çekilmediği için. Petin sonucunda bu yazıyordu doktora sonucu götürdü ve doktor mr istedi. Hocam sizce durum nedir metastaz olasılığı nedir iyi huylu olabilir mi ? 20 yıldır hiçbirşeyi olmayan hasta da bir anda nüks gerçekleşebilir mi acaba ? ABDOMEN ve PELVİS Sol sürrenal bez medial krusunda yaklaşık 18x19 mm nodüler lezyonda artmış FDG tutulumu izlenmiştir. (SUVmax:4.6) . Safra kesesinde taş ile uyumlu hiperdens görünümler izlenmiştir . Karaciğer, dalak ve pankreas normal metabolik aktivite göstermektedir. Batın içinde yer kaplayıcı hipermetabolik lezyon saptanmamıştır. Bilateral böbrekler doğal görünümdedir. KAS- İSKELET Kemik yapılar fizyolojik sınırlarda metabolik aktivite göstermektedir. SONUÇ: - Sol sürrenal bezde hipermetabolik nodüğler lezyon metastaz açısından şüpheli olup MR ile korelasyonu önerilir

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Beyza Özçınar
Prof. Dr. Beyza Özçınar
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Geçmiş olsun. Metastaz ihtimali teorik olarak var. Ama başka bir tümörde olabilir. Hızlıca endokrinoloji uzmanına başvurup tetkik yaptırmanız iyi olur.

24 Şubat 2022 13:23
un
Soru Sahibi

Sağolun hocam teşekkürler

24 Şubat 2022 13:37
Prof. Dr. Beyza Özçınar
Prof. Dr. Beyza Özçınar
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Geçmiş olsun.

24 Şubat 2022 13:38
un
Soru Sahibi

ÜST BATIN MR ÝNCELEMESÝNDE ; Ýnceleme aksiyal ve koronal planlarda T2 aðýrlýklý ve aksiyal planda T1 aðýrlýklý olarak gerçekleþtirilmiþtir. *Karaciðer vertikal uzunluk 172 mm ölçülmüþ olup normalden büyüktür. Parankim intensitesi normaldir. Karaciðer segment 5 ve segment 8 düzeyinde T2AG hiperintens, IVKM sonrasý kontrastlanmayan milimetrik boyutta basit parankimal kistler izlenmektedir. Hepatik vasküler yapýlar normaldir. Dalak normal konum ve boyutlarda konturlarý düzgün, parankim intensitesi doðaldýr. Kitle saptanmadý. Koledok çapý normaldir. *Safra kesesi duvar kalýnlýðý normal olup kese lümeninde multýpl milimetrik taþ mevcuttur. Ýntrahepatik ve ekstrahepatik safra yollarýnda ektazi izlenmedi. Pankreas normal boyut ve parankim intensitesinde izlenmektedir. Kitle ayýrt edilmedi. *Sol sürrenal bezde 24x18 mm boyutunda dýþ faz sekansta sinyal kaybý gösteren adenom ile uyumlu lezyon izlenmektedir. Sað sürrenale ait patoloji saptanmadý. Böbrekler normal konum ve boyutlarda konturlarý düzgün parankim kalýnlýðý ve intensitesi tabiidir. Kitle ve pelvikaliektazi izlenmedi. *Her iki böbrekte parapelvik yerleþimli büyüðü solda 2.5 cm boyutunda ölçülen basit kistler izlenmektedir. Ayrýca kortikal yerleþimli büyüðü 1 cm çapýnda kistler de mevcuttur. hocam merhaba mr sonucu bu şekilde çıktı. yorumlayabilir misiniz iyi huylumu ?

11 Mart 2022 16:04
Prof. Dr. Beyza Özçınar
Prof. Dr. Beyza Özçınar
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Bu konuda yorum yapmam uygun olmaz kendi hekiminizde bilgi almanızı tavsiye ederim.

11 Mart 2022 20:08
Prof. Dr. Beyza Özçınar
Prof. Dr. Beyza Özçınar Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Yazar toplam 256 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Yardimci olurmusunuz Prof. Dr. Beyza Özçınar
Geçmeyen akıntı Prof. Dr. Beyza Özçınar
Hocam boyun USG sonucuma bakabilirmisiniz Prof. Dr. Beyza Özçınar
memede sertlik ve yanma Prof. Dr. Beyza Özçınar
Koltukaltı yumuşak hareketli doku Prof. Dr. Beyza Özçınar
Meme Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Pelin Basım
Doç. Dr. Pelin Basım Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Enver İhtiyar
Prof. Dr. Enver İhtiyar Meme Cerrahisi
Op. Dr. Suat Tayan
Op. Dr. Suat Tayan Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Mehmet Eser
Prof. Dr. Mehmet Eser Meme Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube