CA
Soru Sahibi
7 Eylül 2021 09:41

panik atak okb

Merhaba hocam.Ben liseyi yatılı okudum ailemden uzakta lise üçe giderken de dershaneye yazıldım hedefim tıp olduğu için eve gidemiyordum kolay kolay o yüzden streste ister istemez oluyordu bi gün okulda otururken işte kolum titriyordu arkadaşıma söyledim epilepsi olabilir dedi ben o an o kadar takılmadım ama akşam yurda dönünce telaşlandım ya öyleysem ya üniversiteyi okuyamazsam diye akşam birden kalbim çok hızlı atmaya başladı dedim herhalde kalp krizi geçiriyorum beş dakikada kendiliğinden geçti ertesi gün aileme haber vermedim telaşlanmasınlar diye hastaneye gittim nabzım yüksek çıktı iki hafta öyle geçti arada nefesim kesiliyor bayılıyor gibi oluyordum kendiliğinden geçiyordu sonra araya korona tatili girdi sürekli internetten hastalık araştırıyordum belirtileri kendimde arıyordum çok şükür bir sene normal geçti tıpı kazandım şimdi de psikolojik rahatsızlıkları kendime dayatıyorum şizofreni çoklu kişilik bozukluğu gibi sürekli belirtilerini araştırıyorum arada okb semptomları da oluyor zarar verme obsesyonları falan artık bıktım bu durumdan sizce bu panik ataklık bişey mi?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

İyi bir psikiyatrist bulun kendinize; kesin teşhisinizi öğrenin; tedavinizi de başarırsa bu kabustan uyanırsınız. Aksi halde bu buhran hayatınızı mahvetmeye devam eder, gider.

7 Eylül 2021 10:09
CA
Soru Sahibi

Hocam peki sizce nefes alamama durumu panik atak mı? Babamda zamanında panik atak tedavisi görmüş yani genetik yatkınlık var.Bir de hocam nevrotik bozukluklar psikoza döner mi?

8 Eylül 2021 07:40

Nefes alamamanın pek çok nedeni olabilir. 7 Eylül'de yazdıklarınıza bakarsak dikkatli bir ayırıcı tanıya ihtiyacınız var. Bu ayırıcı tanı yazılanları okumakla yapılamaz; hastayı yüzyüze ya da online muayene ederek yapılabilir. Affekt (duygulanım), düşünce akış ve içeriği, psikomotor aktivite, anamnez, hastanın doktorda uyandırdığı sezgi tanıyı belirler. İyi doktor binlerce şizofren görmüştür. Bin kişi arasından şizofren bakışı yakalar. Bunu orkestra şefinin kulağına benzetebiliriz. Senfoni orkestrasında düzinelerce enstrüman çalar, şef kimin yanlış nota bastığını duyar; o nedenle şeftir.

8 Eylül 2021 09:41
CA
Soru Sahibi

Merhaba hocam. Dün gittiğim psikiyatrist panik atak ve hipokondriak teşhisi koydu.İlaç tedavisine gerek duymadı.Sizce bu rahatsızlıklar ilaçsız geçer mi?

9 Eylül 2021 09:24

Öncelikle şu sorulara yanıt arayalım. Dün gittiğiniz psikiyatrist sizi muayene etmek için kaç dakika ayırdı? Seansta tanılarınızı belirledikten sonra nasıl bir tedavi uyguladı? Bundan sonraki tedavi süreci için size neler anlattı? Bunları bana anlatın; ben de sizin iyileşip iyileşmeyeceğinizi size söyleyeyim genç meslektaşım.

9 Eylül 2021 09:43
Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Uzm. Dr. Serhat İpekçi Psikiyatri

Yazar toplam 933 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Cinsellik Ve ihtiyaç Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Uykusuzluk Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Post ssri sendrom Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Somtizsasyon okb Uzm. Dr. Serhat İpekçi
İbs ve Psikaytri Uzm. Dr. Serhat İpekçi
Psikiyatri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube