GI
Soru Sahibi
21 Mayıs 2018 03:09

Nodül sivilce tipi son noktada

merhabalar hocam. ondan daha fazla doktora gittiğim için artık çözümü olduğunu düşünmüyorum ama şansımı denemek istiyorum. Nodül sivilce tipi denilen sivilceden muzdaribim. diğer sivilce türleri çok daha az olsa da onlarda bazen oluşmakta. küçük dozlu antibiyotiklerden başlayıp antibiyotikli krem, soyucu krem-jel-losyon gibi 7-8 yüzeysel tedavi ilacı net olarak hatırladığım 3 hap kullandım. son noktada verilen her ay kan değerlerinin kontrolünü zorunlu tutulan ilacı 3 aylık bir kürü depresifliğimden dolayı bıraktım bunun haricinde 3 kür 6 aylık tedavi aldım. ilaç kullanımı sürecinde bir farklılık görülüyor lakin 1 ay sonra tekrar eski duruma dönülüyor.ilk ilaç kullanımı 15 yaşında oldu 17 yaşında babamın imzasıyla son raddede verilen ilacı kullanmaya başladım. yüzümdeki derin ve geniş alanı kaplayan sivilce izleri psikolojik olarak beni çok rahatsız etmekte. uç bir örnek vermem gerekirse iki kaşımın ortasında bir lira madeni para genişliğinde bir sivilce çıkmıştı. daha uç bir örnek vermek gerekirse bir çay bardağı büyüklüğünde koltuk altımda bir nodül çıktı ve 3 hafta kadar önce çok ağrılı ve iltihaplı olmasından kaynaklı cerrahi operasyonla alındı.her zaman sıvı olmamakla beraber bazen sert bazen yumuşak ve kanlı bazen ağrılı bazen hissiz bazen hiçbir şekilde baş vermeyen bazen kendiliğinden patlayan durumlar oldu. ilk ilaç kullanımımın üzerinden 9 yıl geçti. bitkisel ve alternatif tıp denilen yöntemleri dahi kullandım. gerçekten ne yapacağımı ne yapmam gerektiğini nereye gitmem yahut ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum. yardımcı olursanız gerçekten öylesine minnet duyacağım ki inanamazsınız. bazı dönemlerde o kadar artıyor ki günlük hayatımı etkileyip dışarı çıkamaz oluyorum. şimdiden çok çok teşekkür ederim. lütfen es geçmeyin beni. hoş kalın...

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Kullandiginiz ilaclari yazar misiniz ? Ayrica akne vulgaris,sebase bezlerin iltihaplanmasi vb.dermatolojik patolojilerin semptomatik cozumunden ziyade siz icin alttaki sebeplere yonelik bir yaklasim zannediyorum ki daha saglikli bir yontem... Gecmis olsun.

22 Mayıs 2018 19:37
GI
Soru Sahibi

azitro, clindoxyl, tetradox, benzamycin, sivex losyon,fucidin,monodoks, nadixa, isotrexin, imex,ve son olarak roaccutane 6 aylık sürelerle 4 dönem kullandım. bu süreç içerisinde doktorun önerdiği birkaç sabun, temizleme jeli ve roaccutane döneminde dudak koruyucu krem ve nemlendiriciler kullandım. kullandığım ilaçlar haricinde kullanabilceğim daha işlevsel yollar var mıdır?

22 Mayıs 2018 21:32

Anladigim kadariyla bakteriyel nedenler goz onunde bulundurularak semptomatik yaklasim onerilmis ancak dedigim gibi etiyolojiye yönelik yaklasım daha saglikli olacaktir.3.Basamak saglik hizmetleri ve Endokrinoloji polikliniginden takip edilmeniz daha olumlu sonuclara sebebiyet verecegi kanisindayim.Gecmis olsun.

29 Mayıs 2018 06:23
Uzm. Dr. Ahmet Emin Korkmaz
Uzm. Dr. Ahmet Emin Korkmaz Pratisyen Hekimlik

Yazar toplam 4 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Alerji hastalığım Uzm. Dr. Ahmet Emin Korkmaz
Nodül sivilce tipi son noktada Uzm. Dr. Ahmet Emin Korkmaz
Alerjik reaksiyon Uzm. Dr. Ahmet Emin Korkmaz
Merhaba hocam Uzm. Dr. Ahmet Emin Korkmaz
Pratisyen Hekimlik İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Semih Kunak
Dr. Semih Kunak Pratisyen Hekimlik
Dr. Yakup Onur Moran
Dr. Yakup Onur Moran Pratisyen Hekimlik
Dr. Zeynep Karabucak
Dr. Zeynep Karabucak Pratisyen Hekimlik
Dr. Mine Nur Zafer
Dr. Mine Nur Zafer Pratisyen Hekimlik
Dr. Asude Dündar
Dr. Asude Dündar Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube