ÜS
Soru Sahibi
29 Ağustos 2021 06:22

Mide ve Kalp arasındaki ilişki

merhabalar genelde yemek yemediğim zamanlarda nabzım 55-70 arasında daha rahatım fakat yemek yedikten sonra özellikle yağlı baharatlı gastriti tetiklicek besinler ile nabız *** *** ** oluyor. Sindirince herşey normale dönüyor. Mide yanması şikayetleri varken sürekli kalpte gariplik hissediyorum. Mide ile kalp çok yakın komşu organlar acaba böyle şikayetlere sebep olabilir mi? olabilir ise tedavisi var mı? lütfen cevap verirseniz sevinirim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Komşu organların ağrısı diger bölgelere yansıyabiliyor. Aynı zamanda safra yolları ve mide ilgili hastalıklar yemek sonrası ataklar halinde ağrı ve buna bağlı olarak nabız yüksekliği yapabilir. Öncelikle sindirim sisteminin tedavi edilmesi daha oncelikli

30 Ağustos 2021 08:50
ÜS
Soru Sahibi

Cevabınız için çok teşekkür ederim doktorum nabzımın hızlandığını söyleyince ve birazda evhamlı yapıda olduğumu görünce dideral verdi. Kan Tiroid ekg eko temiz. Dediğim gibi midedeki yanmanın asitin tahrişin çarpıntı yaptığını söylediğim kendiside yapabilir demişti.2 kere endeskopi oldum 1 yılda yoğun gastrit tahriş var denildi. Gastroentrolog kardiyolojiye yönlerdirmişti zaten çarpıntı yapıyor dediğimde. Fakat şunu sormak istiyorum dideral çeyrek x2 kullanıyorum 1 haftadır çok iyi geliyor açıkcası yemek sonra *** *** **lerde olan nabzımı 60-70 lere çekiyor. ama bazen göğüste sıkışma hissi yapıyor. Ve heyecan sıkıntı anında nabız asla yükselmiyor bir garip hissettim açıkcası. Acaba ilaca biraz alışma süresi mi gerekli yoksa ilaç değişikliği yapılmalı mıdır? Hastane şehrin bi ucunda bunuda cevaplarsanız çok memnun olurum.

1 Eylül 2021 21:29

Nabız 60'ın altına inmiyorsa sorun olmaz

5 Eylül 2021 13:56
Uzm. Dr. Ganbar Mammadov
Uzm. Dr. Ganbar Mammadov Kardiyoloji

Yazar toplam 9 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kalpte 1 saniyelik garip his Uzm. Dr. Ganbar Mammadov
Kolesterolyulsekligi Uzm. Dr. Ganbar Mammadov
Mide ve Kalp arasındaki ilişki Uzm. Dr. Ganbar Mammadov
Kolesterolyulsekligi Uzm. Dr. Ganbar Mammadov
Kalp sağda Uzm. Dr. Ganbar Mammadov
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube