öu
Soru Sahibi
16 Ekim 2019 19:03

Meme kanseri

Hocam merhabalar annem 60 yaşında sağ göğsünde kitle hissettiğinden doktora gittik.Mammografi sonucunda Sağ meme CC grafide dışta parankimal distorsiyon dikkat çekmiştir.Sağ memede üst orta hafif dış kesimde 2.5 cm boyutunda fokal asimetrik dansite sahası saptanmıştır.US inceleme önerilir.Sağ meme üst dış kadranda aksiller kuyruk düzeyinde 6mm çapında IML ile uyumlu değerlendirilen nodüler opasite saptanmıştır. Her iki aksillada reaktif karakterde lenf nodları yanı sıra sağ aksillada daha yuvarlak şekilli ve hilusu net belirlenemeyen lenf nodları dikkati çekmiştir yazıyor.Ayrıca olasılıkla malign lezyon. Malignite ekrate edilememektedir.biyopsi gerektirir.malignite riski yüzde 25-50 malignite bulguları eksizyon önerilir.Malignite riski yüzde 75-99 YAZIYOR. Yarın parça alınacak bi hafta içerisinde ameliyat olacağın doktoru bulması gerektiği söylendi. Anladığımız kadarıyla meme kanseri söz konusu.Sizin yorumunuzu merak ediyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Annemin bünyesi çok hassastır kemoterapiden çok korkuyoruz.Kaçıncı evrede olduğuna dair parça alındıktan sonra belli olacak sanırım.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Doç. Dr. Erkan Öztürk
Doç. Dr. Erkan Öztürk
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Bu durumda öncelikle lokal anestezi ile yapılan kalın iğne biyopsisi öneririm. Sonuca göre karar vermek daha doğru olacaktır. Sizi muayene eden hekimin önerileri en sağlıklısı olacaktır. Geçmiş olsun.

16 Ekim 2019 19:37
öu
Soru Sahibi

Hocam bugün usg sonucu çıktı.Sağ meme 18x10.5 mm boyutunda düzensin konturlu heterojen hipoekoik kitle lezyonu izlenmiştir (meme ca ?) sağ meme areolaya 4 cm mesafede 6x4.5mm boyutunda nodüler lezyon izlenmiştir (ıml ? ) Sağ aksiller bölgede büyüğü 20x7 mm boyutlarında korteksi kalınlaşmış laplar dikkati çekmiştir 4c yüksek riskli lezyon. 2 veya 3. evre olduğunu söylemişler kesin sonuç haftaya çıkarmış.USG yorumunuz nedir merak ediyorum saygılarımla.

17 Ekim 2019 12:09
Doç. Dr. Erkan Öztürk
Doç. Dr. Erkan Öztürk
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Öncelikle biyopsi yapmak lazım sonucuna göre PET BT ile karar vermek lazım Geçmiş olsun

21 Ekim 2019 09:53
öu
Soru Sahibi

Sağolun hocam immünhistokimyasal olarak ÖR ile yaygın kuvvetli boyanma saptanmıştır.Pr ile boyanma izlenmemiştir.cerbb2 ile +1 boyanma izlenmiştir.Ki67 proliferasyon indeksi %25 civarındadır yazıyor sonuçlarda.Ne durumdayız sizce.

25 Ekim 2019 12:28
Doç. Dr. Erkan Öztürk
Doç. Dr. Erkan Öztürk
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Sanıyorum koltuk altındaki şüpheli lenf modundan biyopsi yapmadılar. Ama cerrahınızın önerileri bu konuda önemli. Çünkü yapılacak ameliyatta koltuk altına yapılacak işlemi yakından ilgilendiriyor. Geçmiş olsun

25 Ekim 2019 12:59
Doç. Dr. Erkan Öztürk
Doç. Dr. Erkan Öztürk Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Yazar toplam 153 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ultrason sonucu Doç. Dr. Erkan Öztürk
Solid kitle Doç. Dr. Erkan Öztürk
Mamografi hakkinda Doç. Dr. Erkan Öztürk
Meme kontrastlanmalar Doç. Dr. Erkan Öztürk
Mamagrofi açıklama Doç. Dr. Erkan Öztürk
Meme Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Pelin Basım
Doç. Dr. Pelin Basım Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Enver İhtiyar
Prof. Dr. Enver İhtiyar Meme Cerrahisi
Op. Dr. Suat Tayan
Op. Dr. Suat Tayan Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Mehmet Eser
Prof. Dr. Mehmet Eser Meme Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube