BE
Soru Sahibi
3 Ekim 2017 13:22

Krese basladik

Merhabalar.. Oğlum 3 yasinda bu sene krese basladi, daha once hic bir sekilde benden ayrilmadi. Okula alisti artik ağlamasi felan yok ama pekte istekli gitmiyor. Uykusunda kabuslari basladi okul gunleri kabuslarimiz oluyor tatil gunleri hic birsey yok. Uykusundan aglayarak uyanayor anlamsiz birseyler soyleyerek. Bu durum gecici mi yoksa bir uzmanlik gerektiriyor mu? Not: Okulda bir problem yok. Tesekkurler..

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Merhaba Ezgi hanim, oglunuzun ogretmeniyle gorustunuzmu? Okulda herhangi olumsuz bir durum yasandimi? Cocuklarin gordugu kabuslarin nedenleri kisisel veya sosyal faktore bagli olabilir. Gun icerisinde yasananlar ve cocugunuzun icinde bulundugu gelisim asamasi kabuslarla baglantili olabilir. Mesela okula yeni baslayan bir cocuk, artik belirli bir sure anne ve babadan ayri kalmaya alismasi gerekecektir. Sayet bu donemde cocuk kabuslar gormeye baslamissa bu durumun nedenlerinden birinin anne-babadan kopma oldugunu gormek mumkundur. Oglunuzu gozlemlemeden ve bu durumu detayli bi sekilde gorusmeden bu durumun gecici olup olmamasiyla ilgili bir sey soylemek yanlis olacaktir. Ogretmeniyle konusup oglunuzun okula uyum surecini kolaylastirmak icin beraber hareket etmeniz cok onemlidir. Ancak ne yaparsiniz yapin bu durum uzun surerse bir uzman yardimina basvurmak gerekir. Sevgiler,

6 Ekim 2017 13:08
BE
Soru Sahibi

Evet Esra hanim ogretmeni ile gorustum, öğretmeni okulda oğlumun iyi oldugunu etkinliklere olumlu yaklasip uyguladigini soyluyor. Eger bu kabuslari artarak devam ederse bir uzmanla gorusmemi tavsiye etti. Belirttigim gibi daha once hic bir sekilde benden ayrılmamiștı. Artma olmadi kabuslarinda bazi geceler oluyor. Ama eğer artma olur heehangi baska sorunla karsilasirsam bir uzmandan yardim alacagim mutlaka. Bu arada oglum cok duygusal bir cocuk duygularini uçlarda yasiyor fazlasiyla. Yanitiniz icin cok tesekkur ederim..

9 Ekim 2017 21:35

Rica ederim, sormak istediginiz baska bir konu olursa yazabilirsiniz, seve seve yardimci olurum. sevgiler

12 Ekim 2017 14:33
Uzm. Pedagog Esra Acar
Uzm. Pedagog Esra Acar Pedagoji

Yazar toplam 11 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Iletişim problemi Uzm. Pedagog Esra Acar
çocuk psikolojisi Uzm. Pedagog Esra Acar
İdrar kaçırma Uzm. Pedagog Esra Acar
Oglumu kresten almalimiyim Uzm. Pedagog Esra Acar
SİNİRLİ ÇOCUK Uzm. Pedagog Esra Acar
Pedagoji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube