na
Soru Sahibi
2 Mayıs 2014 14:56

Kanal tedavisi sonrası hassasiyet

Merhaba,yaklaşık 1,5 ay önce birkaç gün çok şiddetli diş ağrısı çektim(Sağ alt yirmilik dişin yanındaki diş).Uyuyamadım birkaç gün. Dişim şişti apse yaptı. Sonra Largopen antibiyotik kullandım birkaç gün sonra etkisini gösterdi ve ağrı büyük ölçüde geçti.1 hafta sonra tekrar başladı daha da şiddetli bir şekilde. Sonra bir sağlık ocağına gittim ve muayene oldum. Ve bana antibiyotik yazdı (Rovamycine olması lazım).Neyse onu da kullandım ve o arada hastaneden randevu aldım 2 hafta sonrasına.1 hafta sonra neredeyse tüm ağrılarım geçti. Ancak randevu gününden birkaç gün önce bu dişin üstüne basınca ağrımaya başladı dişte(dokunmayınca ağrım ve şişim olmamasına rağmen).Neyse birkaç gün sonra kanal tedavisine başlandı. 2 seans sürdü 1 hafta arayla. Bu üstüne basma ağrısı bir nebze azaldı ama geçmedi. Hassasiyet gibi oldu. Şuan 12 gün oldu tedavi biteli ama bu durum hala var. Soğuk sıcak hassasiyeti hiç yok ağrı şişlik yok fakat hassasiyet var yemek yiyemiyorum o taraftan ve çene kaslarım çabuk yoruluyor o tarafta. Güçsüz gibi. Doktor yakında geçer demişti 2. seansa gittiğimde ancak geçmedi. Acaba lezyon mu var kökte hala? Eğer varsa ne yapmam gerekir? Apranax fort Arveles tarzı ağrı kesici ilaçlar ya da antibiyotikler bunun iyileşmesini hızlandırır mı? Ayrıca yanındaki yirmilik dişe de enfeksiyon bulaşmış demişti doktor ilk muayenede. Onunda çekilmesi gerekiyordu. Daha çektirmedim onu gömülü diş maalesef oda. Çok detaylı oldu kusura bakmayın.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Dr. Dt. Muratözgür Ulu
Dr. Dt. Muratözgür Ulu
Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

öncelikle geçmiş olsun. soru detaylı olduğu için atlamamak maksadıyla numaralandırarak cevaplıyacağım: 1. bir dişte ki problem ne kadar uzun süredir fiili çözüme ulaşmadıysa tedavisi de o kadar uzar. 2. apse yapmış dişin kemiğinde de erime olacağı için böyle bir dişin tamamen normal hale gelmesi 3-6 ay ı bulabilir. 3. bu 3-6 aylık periyot sonrası tam bir iyileşme de olmayabilir. bu durumda dişin alınması gerekebilir. 4. olay ne kadar benzer olsa da ağrı ve sızı kişiye ait olduğu için kişiden kişiye dozu farklılık gösterebilir. 5. kanal tedavili dişler, için oyuk ağaçlar gibidir. yanındaki yirmilik alınırken kırık ve çatlak olma ihtimali vardır. 6. kabaca ağrılar azalıyorsa işlem iyi yönde devam ediyordur. artma var ise iyileşme olmuyor anlamına gelebilir. umarım bu bilgiler sizin için yeterli olur.

5 Mayıs 2014 11:22
na
Soru Sahibi

Çok teşekkür ederim.Hassasiyet azaldı ancak o taraftan yemek yiyince yine artmaya başlıyor.Ve sanırım perküsyon hassasiyeyti de hala var.Cay kaşıgıyla vurunca acı oluyor biraz.

5 Mayıs 2014 14:09
Dr. Dt. Muratözgür Ulu
Dr. Dt. Muratözgür Ulu
Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

o ağrıyı da ağrı statüsü içerisine katmakta fayda var. dolguda yükseklik hissetmiyor iseniz, artma-azalmayı burası için de takip etmekte fayda var.

6 Mayıs 2014 08:59
Dr. Dt. Muratözgür Ulu
Dr. Dt. Muratözgür Ulu Diş Hekimi , Endodonti (Kanal Tedavisi)

Yazar toplam 12 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Randevu Almak Dr. Dt. Muratözgür Ulu
dış ağrısı Dr. Dt. Muratözgür Ulu
hijyenik olmayan kanal tedavisi Dr. Dt. Muratözgür Ulu
kanal tedavisi Dr. Dt. Muratözgür Ulu
Kanal tedavisi sonrası hassasiyet Dr. Dt. Muratözgür Ulu
Endodonti (Kanal Tedavisi) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Dt. Selen Nihal SİSLİ
Doç. Dr. Dt. Selen Nihal SİSLİ Endodonti (Kanal Tedavisi)
Dr. Dt. Aslıhan Gülşen
Dr. Dt. Aslıhan Gülşen Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dt. Duygu Mutlu
Uzm. Dt. Duygu Mutlu Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dt. Pınar Açkurt Okutan
Uzm. Dt. Pınar Açkurt Okutan Endodonti (Kanal Tedavisi)
Uzm. Dr. Dt. Yeşim Talay
Uzm. Dr. Dt. Yeşim Talay Endodonti (Kanal Tedavisi)
Facebook Twitter Instagram Youtube