TD
Soru Sahibi
7 Kasım 2009 12:27

devamı hocam : beni manevi anlamdada yıpratıyor.Bende isterim evimde oturu

devamı hocam : beni manevi anlamdada yıpratıyor.Bende isterim evimde oturup güzel yemek ,kek,börek yapmak isterim ama olmuyor.Ben eşimi anlamaya çalışıyorum ama olmuyor.Yada ben eşimi şöyle anlıyorum.Arkadaşlarıyla görüşmek isterse kızmam ,geç gelse sorun yaratmam,ortam içinde kesinlikle onure ederim annesiyle ve babasıyla çok ilgiliyim görüşmek istediği arakadaşları oluyor eşleriyle tanışırım her zaman fikirlerine saygı duyarım her zaman onun düşüncelerini yapması için öncelik tanırım maddi manevi yanında olduğumu söylerim hata yaptığı zaman insanız hata yaparız önemli olan başkasının doğrusunu yapmaktansa kendi doğrunu yap hataysa da yanlışın nerden kaynaklandığını anlarsın diyorum ben 25 yaşındayım eşim 29 yaşında ben fazlasıyla anlayışlıyım ama eşime bunları yapmama rağmen beni anlamıyorsun diyor.Bir erkeği daha nasıl anlayabilrim ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)

Evlilikte en önemli sorunlar arasında eşler arası iletişim süresi ve kalitesinin eksikliği, kendi aileleri ve eşlerinin aileleri ile olan ilişkileri, ekonomik sorunlarla başa çıkabilmeleri, mesleki durumları sorunlarını çözmede kullandıkları yollar, eğer çocukları varsa onların bakımı ve yetiştirilmesindeki farklı bakış açıları, ve cinsel hayatlarındaki yetersizlikler ve uygunsuzluklar sayılabilir. Ancak bu tür sorunların aşılması için tek terafın çabası yeterli olmamaktadır. Söylenen problemlerde tek tarafı dinleyerek yargıya varmak çoğu zaman doğru sonuç vermez. Öncelikle bu konuda uzman desteği almanız ve bir psikiyatriste başvurmanız yararlı olacaktır.

8 Kasım 2009 13:03
TD
Soru Sahibi

hocam ikna ettim psikiyatrise gittik bana dr anlattıklarımdan sonra ilaç tedavisi başladı kullanıyorum ilacın adını hatırlayamadım ama aurix isimli bir ilaç eşimde anlattı ona sinirlerine hakim olabilmesi için risperdal verdi ama eşim 2gün kullandı ve uyku yapıyor diye kullanmadı ben ilaca devam ediyorum çok faydasını gördüm.Eşim yaptığı hataları başta kabul etmiyordu hep hatayı bende aradı arkadaşlarıyla da paylaştı bizi tanıyan insanlar benim haklı olduğumu söylüyorlar fakat eşim bunu kabullenmiyor halen daha böyle olmasına sebep benmişim bunu savunuyor.Bana göre hiç bir kadın evliliğinin bu duruma gelmesini istemez.Eşimin istediği benim anladığım kadarıyla ben seninle evliyim sen gerisiyle ilgilenme evinle ve benimle ilgilen yani onu böyle kabul etmemi istiyor ben bunu kaldıramam severek evlendim böyle bir şeyi hiç bir kadın kabul etmez.Bana göre eşim daha olgunlaşmadı,ailece görüştüğümüz arkadaşları da istanbulun cazibesine kapıldı düzelir diyolar ban sabret diyorlar nasıl sabredec

9 Kasım 2009 09:09

İyi akşamlar, kullanmış olduğunuz aurorix turunden ilaçların etkisinin tam olarak faydasını görmek için uzun sureli kullanmanız lazım, en az 4-6 hafta devam etmeniz gerekir, sonrasında tekrar bir kontrole gitmenizi öneririm. Söylediğim gibi problemlerinizin çözümü tek tarafın çabasıyla duzelmez, karşılıklı adım atmak gerekir. Bir seyi bitirmek çok zor olmakla birlikte çokta kolaydır. Şu anlamda; bir yuva kurmak, tamamen farklı kişilikteki biriyle butun hayatını ve herseyini paylaşmak çok çaba gerektirir. Ama bitmesi için bir hayır demek yeterlidir. Ama onu demekte çok zordur. Evlilkte herşey guzel gitmez, sıkıntılı, yokuşlu dönemlerde elbette olacaktır, ancak herkesin kırmızı çizgileri ve beklentileri vardır. O sınırlar ve kabullenme herkese göre değişir. Zor bir süreçten geçiyorsunuz. Umarın herşey gönlünüze göre olur. Kolaylıklar diliyorum.

10 Kasım 2009 19:48
TD
Soru Sahibi

Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi günler : )

11 Kasım 2009 10:16

geçmiş olsun, mutluluklar dilerim

12 Kasım 2009 19:46
Dr. Öğr. Üyesi Oktay Sarı
Dr. Öğr. Üyesi Oktay Sarı Aile Hekimliği

Yazar toplam 26 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Aile Hekimliği İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Derya Işık
Uzm. Dr. Derya Işık Aile Hekimliği
Dr. Hasan Bilal Gülşen
Dr. Hasan Bilal Gülşen Aile Hekimliği
Dr. Umut Kılıç
Dr. Umut Kılıç Aile Hekimliği
Dr. Semih Karatay
Dr. Semih Karatay Aile Hekimliği
Dr. Yıldız Kıraç
Dr. Yıldız Kıraç Aile Hekimliği
Facebook Twitter Instagram Youtube