kh
Soru Sahibi
5 Ocak 2014 04:39

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Hocam merhaba, bir sorum olacaktı. Şu an çok tedirginim uyuyamıyorum. Bugün bir genelevde ilişki esnasında talihsiz bir kaza sonucu kondom yırtıldı ve fark edemedim. Fark ettiğimde iş işten geçmişti. Şunu sormak istiyorum, hiv virüsü bu kadına benden bir kaç gün önceki birisinden bulaştıysa benimde bu virüsü alma olasılığım varmıdır ? Yani bu virüs alınır alınmaz hemen başkasına bulaşıyormu yoksa bir kuluçka dönemi var mı ? Bu kadınların düzenli kontrollerinin olduğunu söylüyorlar, bu sebeple soruyorum. Lütfen yardımcı olun bana

0
1 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (1)
Uzm. Dr. Erkan Damar
Uzm. Dr. Erkan Damar
Pratisyen Hekimlik

Bulaşıcılığın başlaması için bir kuluçka dönemine ihtiyaç yoktur. Sizden önce bu virüsü taşıyan biriyle beraber olması yeterlidir. Ülkemizdeki kayıtlı vaka sayısı oldukça az olmasına rağmen yine de ihtimaller dahilindedir. Ayrıca AIDS cinsel yolla bulaşan hastalıklardan sadece bir tanesidir. Eğer iletişime devam edebileceğiniz birisi ise sonraki kontrollerini takip edebilirsiniz. Üç ay sonra siz kendiniz, bir kontrolden geçebilirsiniz. Enfeksiyon Hastalıkları polikliniklerinden çekinmeden yardım alabilirsiniz.

5 Ocak 2014 05:03
Uzm. Dr. Erkan Damar
Uzm. Dr. Erkan Damar
Pratisyen Hekimlik

HİVİn neden olabileceği belirtiler günler içerisinde kendini göstermez. Eğer kafanızı çok meşgul ediyorsa temastan 2 hafta sonra kapsamlı labaratuarlardan birinde p24 isimli testi çalıştırabilirsiniz. diğer testler için 3 ile 6 ay arası bir süre geçmesi gerekiyor. Eczaneden temin edebileceğiniz kendinizin uygulayabileceği kitlerle ilgili bir bilgim yok. ama çok da güvenilir olacağını zannetniyorum. çünkü HİV enfeksiyonu varlığının tespitinden çok daha kolay tespit edilebilecek olan gebelik kitlerini bile güvenilir bulmayıp hastane de tekrar çalışılmasını istiyoruz. Bir enfeksiyon hastalıkları polikliniği ile bağlantıya geçip kafanmızdaki tüm soruları kaldırmanızı tavsiye ederim. saygılarımla.

8 Ocak 2014 07:12
Uzm. Dr. Erkan Damar
Uzm. Dr. Erkan Damar Pratisyen Hekimlik

Yazar toplam 3 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Pratisyen Hekimlik İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dr. Yakup Onur Moran
Dr. Yakup Onur Moran Pratisyen Hekimlik
Dr. Zeynep Karabucak
Dr. Zeynep Karabucak Pratisyen Hekimlik
Dr. Mine Nur Zafer
Dr. Mine Nur Zafer Pratisyen Hekimlik
Dr. Asude Dündar
Dr. Asude Dündar Pratisyen Hekimlik
Dr. Muhammed Zahid Yıldırım
Dr. Muhammed Zahid Yıldırım Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube