yf
Soru Sahibi
29 Eylül 2019 19:30

az idrar üre yüksekliği

Gökçen Hocam selamlar, Yaklaşık beş yıldır uykusuzluk üşüme vucüt ısısında düşüş terlemede azalma,ağızda pas ve kuruluk ,karında şişlik sindirim sorunları var.En çok uykusuzluk var hiç uyumuyorum.Testlerde üre biraz yüksek çıkıyor.idrarda azalma var.şikayetlerimin böbrekten olduğu belli ama kime gitsem yapmaz deniyor.Sizce şikayetlerim böbrekten değil mi?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Gökçen Alış
Uzm. Dr. Gökçen Alış
Dahiliye - İç Hastalıkları , Nefroloji

Merhaba Fatih bey,öncelikle geçmiş olsun.Sorunlarınızın neye bağlı olduğunu anlamak için geniş kapsamlı kan ve idrar testlerine ihtiyaç var.Bu konuda bir dahiliye uzmanına başvurmanızı öneririm.Durum böbrek kaynaklı ise bir nefroloğun değerlendirmesi gerekir.İyi günler dilerim.

28 Ekim 2019 14:52
yf
Soru Sahibi

Hocam biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. testler normal gibi çıkıyor.Üre bazı yerlerde yüksek çıkıyor.5 senedir yaptırdığım testler sırası ile şöyle genel olarak Diyarbakır Devlet Hastanesi kreatinin 1.2,üre 51-ilk test ve idrarda azalma fark ettiğim zaman. Diyarbakır fakülte üre 80,kreatinin 1.1-Nefro profesörü boş ver üreyi dedi. özel hastanelerde normal Trabzon Kanuni hastanesi kreatinin 1.1 üre 21 hafif yüksek-hafif azalmış diyor. Nefrologlara gittim Mr Ultr normal. Şikayetlerim su içmeme rağmen şişlik az idrar çıkarma böbrekte ağrı uykusuzluk üşüme şikayetlerim çok ağır. Uykuya en ağır ilaçlar daldırmıyor.Üşüme çok fazla.Vucut ısınmıyor.Cinsel isteksizlik karında şişlik.Terlemede neredeyse hiç yok.Tek isteğim birinin bana şikayetlerin bundan demesini duymak. Guatr normal. Karaciğerim de ağrıyor.Alt 180 ggt 90 falan çıkıyor arada yakalıyorum.ilaçlı Mr istememe rağmen izin yok.

8 Aralık 2019 01:27
Uzm. Dr. Gökçen Alış
Uzm. Dr. Gökçen Alış
Dahiliye - İç Hastalıkları , Nefroloji

Fatih bey detaylı değerlendirilmeye ihtiyacınız var.Tekrar genel dahiliye uzmanına başvurmanızı öneririm. Cinsel problemleriniz için ürolojiden destek alabilirsiniz.Sağlıcakla kalın

21 Aralık 2019 17:38
Uzm. Dr. Gökçen Alış
Uzm. Dr. Gökçen Alış Dahiliye - İç Hastalıkları , Nefroloji

Yazar toplam 19 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
BÖBREK YETMEZLİĞİ Uzm. Dr. Gökçen Alış
Böbrek yetmezliği olabilir mi Uzm. Dr. Gökçen Alış
az idrar üre yüksekliği Uzm. Dr. Gökçen Alış
Böbrek rahatsızlığı Uzm. Dr. Gökçen Alış
protein kacagı Uzm. Dr. Gökçen Alış
Nefroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube