Soru Sahibi
7 Ekim 2021 23:09

Ayağa kalkma sonucu göz kararması

Merhaba benim ayağa kalkarken başım zonkluyor ve gözlerim kararıyor bir yere tutunmam gerekiyor yaklaşık 10 saniye sürüyor bu durum bir kere de bundan dolayı bayılma geçmişim var. Öne eğildiğimde kafamı eğdiğimde de başım fena halde zonkluyor zor toparlanıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Dahiliye - İç Hastalıkları

Merhaba Özlem hanım. Baş hareketiyle olan göz kararması şikayetiniz mevcut ve daha önce bayılma (senkop) şikayetiniz olmuş. Öncelikle baş ağrısı,(zonklaması) ve presenkop- senkop öykünüz nedeniyle nöroloji ve kardiyoloji bölümlerine gitmenizin uygun olacağını düşünüyorum. Yapılan fizik muayene neticesinde meslektaşlarım sizden tam kan tahlili , gerekli görüntüleme ve tetkiklerini isteyeceklerdir. Yapılan muayene ve tetkiklerin sonucunda sebebe yönelik tedavi başlayacaklardır. Buradaki yazılar elbette bilgilendirme amaçlıdır, teşhis ve tedavi yerine geçmemektedir. En kısa sürede sağlık profesyonelinize başvurmanızı ve şifa bulmanızı temenni ediyorum. Sevgiler.

8 Ekim 2021 18:50
Soru Sahibi

Hocam öncelikle yanıtınız için çok teşekkürler hem kardiyolojiye hem nörolojiye gittim ekg/mr ve emg çekildi fakat hepsinin sonucu temiz çıktı ve hiçbir sıkıntım olmadığı söylendi bu sorunumun psikolojik olabileceği ve bir de oraya gitmemi önerdiler. Ben sorunum psikolojik olduğunu düşünmüyorum açıkcası psikolojik hiçbir sorunum yok çünkü. İnternette yazılanlara baktığımda tansiyon ile alakalı olabileceğini öğrendim tansiyon ile alakalı bir durum olabilir mi sadece bunu öğrenmek isterim.

10 Ekim 2021 21:27
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Dahiliye - İç Hastalıkları

Özlem hanım kardiyoloji bölümünde yapılan muayeneniz sonucunda postural/pozisyonel bir tansiyon bozukluğunu tespit etmis olmaları gerekirdi diye düşünüyorum. Bazen muayene esnasında saptanmasa da Holter ile tespit edebiliyoruz. Bu konuda aklınızda soru işaretleri olması yerine kardiyoloji bölümüne tekrar başvurmanızı öneririm. Sevgiler...

11 Ekim 2021 12:00
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Uzm. Dr. Ayşen Bayraç Dahiliye - İç Hastalıkları

Yazar toplam 71 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İshal ve ağrı Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Tsh Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Gegirememe Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Kan değerleri hakkında Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Panik atak tansiyon Uzm. Dr. Ayşen Bayraç
Dahiliye - İç Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Fatih Pektaş
Uzm. Dr. Fatih Pektaş Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Matin İskandarov
Uzm. Dr. Matin İskandarov Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade
Uzm. Dr. Gülnar Kazimzade Dahiliye - İç Hastalıkları
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı
Uzm. Dr. İsmigül Yazıcı Dahiliye - İç Hastalıkları
Prof. Dr. Tevfik Demir
Prof. Dr. Tevfik Demir Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube