EE
Soru Sahibi
31 Aralık 2013 01:47

5 saat ara ile mucalator pediatrik şurup.

Merhaba 5 yaş 11 aylık Kızım Çarşamba gecesi ateşlendi ateşi 40 lara vardı grip dendi ilaca başlamamıştık ama ateş yükselmeye düşmemeye başlayınca dr. antibiyotik verdi augmentin es 2*1 sudafed eks. 2*1 mulalator 2*1 calpol plus ve dolven 3-4 saat aralıklarla döünüşümlü bugün 5.güne girdik Antibiyotik biraz önce 7.dozunu aldı.Dr. bugünkü muayenesinde sudafedi kusuyor deyince kes dedi.Katarin pediatrik verd, mucalatore devam dedi. antibiyotie de devam dedi.Ciğerleri temiz ama çok dolu öksürüyor 5 gün oldu daha ateşte var ilerlemesin yerleşmesi dedi ventolin nebul verdi sabahtan gece yatana kadar 4 defa. Sormak istediğim bende astım var korkum bu yüzden sormak istediğim.Katarin öksürük kesici diyor,mukalator balgam sökücü diyor bunlar aynı anda kullanılırmı? Ayrıca ventolin nebul alışkanlık yaparmı,yada boğaz enfeksiyornu devam ediyor bronşları genişlettiği için mikropların ciğere ulaşması daha kolay olmaz mı? Bronşit değil ama dolu dolu öksürüyor öksürük yerleşmesin ilerlemesin kullan arkadan 5 dk. dizine yatır pat pat avuç ile vur aşağıdan yukarıya balgamı öksürüp kusuun dedi.Bronşit-bronşiolit olmadan ventolin uygulanırmı?? Grip esnasında çok karnım ağrıyor demişti ama hemen hemen hergün sırtını dinledi dr. zatürre olsa dizlemeyle anlaşılırdı değilmi? Ayrıca katarini 1 kere gece verdim mucalatorude sadece gece verdim ama benden 5 saat önce ablam vermiş gündüz dozunu içmediği için kızıma banada not yazmış farkedemedim.5 saat ara ile günde 2 kere mucalator pediatrik içti sorun olurmu? Çünkü ventolin kullandım birkaç kere balgam sıvılaşıp iyice içeri akar mı bronşlar genişleyip:(( birde katarin içti 1 ölçek öksürmesine engel olurmu? Uzun oldu ama sizin fikirleriniz benim için önemli teşekkür ederim.Saygılarımla Not: kızım 5 yaş 11 aylık 20 kg. 123 cm

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Aydın Yakışır
Uzm. Dr. Aydın Yakışır
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Kızınız anladığım kadar biraz ağır grip geçiriyor.Aslında sizin sorduklarınız soruların cevabı sizin düşündüğünüz gibidir.Bronşiyoliti yoksa ventolin kullanılmaz.Ventolin kullanılınca mikrop aşağı inmez.Sizin çocuğun öksürüğünü sudafed değil mukolatör artırmış bence mukolatörü kesin.ben balgam sökücü yazmıyorum öksürüğü artırır.öksürük muhtemelen geniz akıntısından şiddetlidir.Augmentini 10 güne tamamlayınız, katarin 5 gün verin . Tabi doktor önerisiyle ventolin yerine nebulizatör ile PULMİCORT 0,5 2X1 bir süre kullanilebilir.Geçmiş olsun.

31 Aralık 2013 19:43
EE
Soru Sahibi

ventoline başlamış bulundum kullanımın sakıncası varmı eğer gerçekten gerekmiyorsa ventolin :((( Çünkü ciğerler temiz ama dolu atamıyor dedi :(( bende ventoline başladım.2 gündür veriyor günde 4 defa bir zararı olurmu gereksizse.Ayrıca alışkanlık yapar mı? teşekkür ederim. Yeni yılınız kutlu olsun.Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz nice sağlıklı,huzur dolu yıllar dilerim.

1 Ocak 2014 01:49
Uzm. Dr. Aydın Yakışır
Uzm. Dr. Aydın Yakışır
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Ventolinin hiç bir zararı yok. İstediğiniz zaman kesebilirsiniz.İyi yıllar

1 Ocak 2014 09:43
Uzm. Dr. Aydın Yakışır
Uzm. Dr. Aydın Yakışır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Yazar toplam 5 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Medine Aknar
Uzm. Dr. Medine Aknar Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Lale Zengin
Uzm. Dr. Lale Zengin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Mücahit Koçoğlu
Uzm. Dr. Mücahit Koçoğlu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Salahattin Okur
Uzm. Dr. Salahattin Okur Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Uzm. Dr. Burcu Kesmez
Uzm. Dr. Burcu Kesmez Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube