Yüz gençleştirme

Yüz gençleştirme

Son yıllarda önemli ilerlemelerin kaydedildiği bir alandır. Yüz bütün olarak ele alınır ve hastanın istekleri gözönünde bulundurularak tedavi planı yapılır. Tek seanslı ya da basamaklı tedaviler tercih edilebilir. Elimizde cerrahi dışında da etkili yöntemler mevcuttur. Uygun hastada botulinum toksini, hazır dolgular, yağ-kök hücre-PRP enjeksiyonları, lazerler, soyma işlemleri ve PCI (roller) tedavisi  ile hızlı ve iyi sonuçlar alınabilir. Ancak bunların kalıcı olmadığı ve belirli zaman aralıklarında tekrarı gerekeceği unutulmamalıdır. Endoskopik cerrahi ve sınırlı girişimler ile uygun yerlere gizlenmiş küçük kesiler kullanarak, aşırı şişlik ve morluk yaratmadan, doğal ve kalıcı sonuçlar alınabilmektedir. Birden fazla bölgeye müdahale genel anestezi altında daha rahat uygulanabilir

Kimlere yapılır ?

Yüzündeki yaşlanma belirtilerini sorun eden, daha dinç ve diri görünmek isteyen erişkinler uygun adaydır.

Ameliyatsız çözümler nelerdir ?

Botulinum toksini alın ve gözçevresi gençleştirmesinde oldukça etkilidir. Etkisi 48-72 saat sonra başlayıp, 2-7 ay boyunca devam eder. İşlem kolay ve ağrısızdır.

Hyaluronik asit ve benzeri madde içeren dolgular yüzdeki girinti ve olukların düzeltiminde, dudak kalınlaştırmada kullanılır. Bu amaçla hastanın kendi yağ dokusu da kullanılır. Yağ dokusu yapay dolgulara göre daha dayanıklıdır.

PRP (trombositten zengin plazma) enjeksiyonu kendi hücrelerimizin kullanıldığı ve oldukça etkili bir uygulamadır.

PCI (roller terapi) çok sayıda ince iğnelerle kollajenin uyarıldığı güncel ve etkili bir yöntemdir.

Lazerler ve kimyasal soyma işlemleri cilt gençleştirmede yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ameliyat ne zaman gerekir ?

Yukarıda sözü edilen seçeneklerin yetersiz kalacağı durumlar ya da kalıcı sonuç isteyen kişilerde ameliyat düşünülür. Ameliyat hastanede uygun anestezi altında yapılır.

Neler yapılabilir ?

Son yıllarda bu konuda önemli ilerlemeler olmuştur ve daha kısa kesilerle daha iyi sonuçlar alınabilmektedir. Kaş kaldırma, gözkapakları estetiği, ortayüz kaldırma, yüz ve boyun germe ameliyatları hastanın istekleri ve bizim önerilerimiz doğrultusunda ayrı ayrı ya da birarada planlanır.

İp ile askılama mümkün müdür ?

Geçici bir yöntem olarak evet, çünkü tüm askılar zamanla gevşer ve dokular eski durumuna döner. Yardımcı bir yöntem olarak daha kullanışlıdır. Ameliyat sırasında askılamalar zaten sıklıkla kullanılmaktadır.

İyileşme süresi nedir ?

Hasta ilk geceyi hastanede geçirir. Yüzdeki bant ve sargılar iki gün tutulur. Hasta yıkanıp makyaj yapabilir. Şişlik ve morluklar 1 hafta-10 gün içinde yatışır ve hasta gündelik yaşama döner.

Riskler nelerdir ?

Her ameliyat için sözkonusu olabilecek istenmeyen durumlar dışında minör sorunlar için ikincil girişimler gerekebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Aydın Gözü

Prof. Dr. Aydın GÖZÜ, Antakya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Samsun Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Prof. Dr. Aydın GÖZÜ, zorunlu hizmet yükümlülüğünü Diyarbakır Yolboyu Sağlık Ocağı ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yerine getirmiştir. Daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda 8 ay süreyle araştırma görevlisi olarak çalışmış ve ardından 1992 yılında TUS sınavını kazanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisas eğitimine başlamıştır. 1998 yılında eğitimini tamamlayarak Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. Bu dönem boyunca Mikrocerrahi alanında deneyim kazanmış olan Prof. Dr. Aydın GÖZÜ ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
instagram
youtube
twitter
Prof. Dr. Aydın Gözü
Prof. Dr. Aydın Gözü
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube