Meme küçültme-dikleştirme

Meme küçültme-dikleştirme

Kadında fizik yapının önemli bir unsuru olan memelerin doğumsal ya da gelişimsel sorunlarına yönelik olarak girişimler yaygın olarak uygulanmaktadır. Amaç meme işlevlerini (meme başı duyusu, süt verme) bozmadan simetrik, doğal ve kalıcı bir kozmetik sonuç elde etmektir.

Kimlere yapılır ?

İri ve sarkık göğüsler görünüm ve ağırlığa bağlı olarak yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Duruş bozukluğuna bağlı sırt ve bel ağrıları, emzirme sorunları, omuzlardaki sütyen askı izleri, spor ve benzeri aktivitelerde kısıtlılık, psikolojik sorunlar sıktır.

Ameliyat nasıl yapılır ?

Hastanın yaşı, genel durumu, memeler ve göğüs duvarının yapısı göz önünde bulundurularak uygun teknik seçilir. Ameliyat genel anestezi altında 3-4 saat sürmektedir.

Meme başı duyusu ve süt verme işlevi etkilenir mi ?

 Hafif-orta dereceli iriliklerde meme başı duyusu ve süt verme işlevi korunur.

İz kalır mı ?

 Kozmetik sonuç her durumda  yüzgüldürücü olsa da meme başı çevresi ve aşağıya dik bir çizgi şeklinde uzanan, bazen de bunu yatay kesen (ters T) izlerin varlığı kaçınılmazdır.

Dikleştirme

Sarkık memelerin sorun oluşturduğu durumlarda meme dokusu şekillendirilerek, yetmediği durumda ise meme protezinin de kullanıldığı bir ameliyattır. Süresi 2-3 sattir. Küçültme ameliyatındakine benzer izler kalabilir. Meme başı duyusu ve süt verme işlevi genellikle etkilenmez.

Komplikasyonlar nelerdir ?

Her ameliyat için sözkonusu olabilecek istenmeyen durumların yanında, erken dönemde yara iyileşme sorunları görülebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Aydın Gözü

Prof. Dr. Aydın GÖZÜ, Antakya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Samsun Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Prof. Dr. Aydın GÖZÜ, zorunlu hizmet yükümlülüğünü Diyarbakır Yolboyu Sağlık Ocağı ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yerine getirmiştir. Daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda 8 ay süreyle araştırma görevlisi olarak çalışmış ve ardından 1992 yılında TUS sınavını kazanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisas eğitimine başlamıştır. 1998 yılında eğitimini tamamlayarak Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. Bu dönem boyunca Mikrocerrahi alanında deneyim kazanmış olan Prof. Dr. Aydın GÖZÜ ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
instagram
youtube
twitter
Etiketler
Meme küçültme-dikleştirme
Prof. Dr. Aydın Gözü
Prof. Dr. Aydın Gözü
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube