Yaza estetikle hazırlık

Yaza estetikle hazırlık

    Estetik ameliyatlar için mevsimin ne önemi var denebilir. Yada kişilerin güzel görünmeleri sadece yaz ayına mı özeldir diye düşünülebilir. Estetik ameliyat ve müdahaleler için tabi ki mevsimin önemi yoktur ve her mevsim bu ameliyatlar yapılabilir. Fakat kışın hareketsizliğin neden olduğu kilo ve yıpranmalar iş yükünün verdiği stresin insanlarda yarattığı estetik bozukluklar baharın gelmesiyle kendini gösterir. Ayrıca mevsimin verdiği pozitif enerji insanların kendilerini yenileme isteği bu mevsimde estetik müdahalelerin yoğunlaşmasına sebep olmaktadır. Ayrıca kışın kalın giysiler içinde saklayabildiğimiz deformasyonlar sıcakların başlamasıyla kendini göstermeye başlar. Deniz sezonunun başlayacağı önümüzdeki aylarda daha güzel görünmek için bazı estetik girişimlerde artışlar olmaktadır.

    Yaz sezonu için hazırlık aşamasında özellikle vücut kontur bozlukları ilk sırayı almaktadır. Bunlar öncelikle kilo verilmesine rağmen dirençli yağların oluşturduğu bel, basen ve karın bölgesindeki fazlalıklardır.  Diğer bir rahatsızlık kaynağı bikiniye  sığmayan veya bikinide hiç olmayan memelerdir. Her  iki durum da kadınlar için rahatsızlık kaynağıdır. Bu durum erkeklerde de özellikle memelerdeki büyüme (jinekomasti) utanma ve rahatsızlık yaratabilmektedir.  Konturla ilgili bir başka problem de karın bölgesindeki sarkma ve gevşekliklerdir. Hiçbir kadın sarkık bir karınla denize girmek istemez. Yine poponun çok küçük olması veya bacaklardaki incelikler veya çarpıklıklar da özelllikle bu aylarda rahatsızlık kaynağı olabilmektedir.
     

         Mevsim nedeniyle göz önüne çıkan bu rahatsız edici görüntülerden kurtulmak için biz Estetik Cerrahlara gereksinim olmaktadır. Kontur bozukluklarının önemli bir kısmı liposuction ve sporla düzeltilebilmektedir. Özellikle dirençli yağların giderilmesinde liposuction gold standarttır. Meme büyüklüğü veya sarkması olanlarda meme küçültülmesi veya meme dikleştirilmesi kadınlarımızın göğüslerini gere gere yaza girmesini sağlayacaktır. Yine meme büyütülmesi ameliyatları kadınlarımıza öz güvenlerini sağlayarak mutlu bir şekilde yaza ve aşklara yelken açacaklardır.

        Karınla ilgili sıkıntıları olanlar içinde abdominoplasti ameliyatları hem sarkıklığı giderecek hem de genç bir kızdaki taş gibi bir karna sahip olacaklardır. Popo ve bacaklardaki sıkıntılar yağ enjeksiyonları yada protezlerle  güzelleşeceklerdir. Okuyucularımızın bu müdahaleleri yaptıracakları zaman  dikkatli olmaları, işlemi yapacak hekimin mutlaka Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olması gerektiği unutmamalıdır. Hekimle istekler ve yapılacaklar konusunda mutlaka mutabakat sağlanmalı ve pişmanlık olmaması için bütün istekler belirtilmelidir. Tüm okuyucularımıza mutlu aşk dolu bir yaz diliyorum.

Bu makale 21 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Zübeyir Örter

Op. Dr. Zübeyir Örter, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamış, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

2005-2011 Yılında Kocaeli devlet hastanesin'de görev almış olan Op. Dr. Zübeyir Örter, mesleki çalışmalarına şu an Kocaeli'de bulunan kendisine ait Zübeyir Örter Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Estetik
Op. Dr. Zübeyir Örter
Op. Dr. Zübeyir Örter
Kocaeli - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube